algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Els partits coincideixen que la sentència ha de ser respectada

La majoria d'ells pensen que augmenten les expectatives per a la pau

Els més significants polítics d'arreu de l'Estat es varen pronunciar ahir sobre l'alliberament de l'antiga Mesa d'HB, coincidint a «respectar-la i acatar-la».

El president del Govern, José María Aznar, va assegurar ahir que el «Govern respecta, acata i complirà» la sentència. Segons Aznar, després d'aquesta resolució, «políticament és el món d'HB qui ha de prendre les decisions en aquest moment, perquè abans hi havia una taula, i ara n'hi ha dues». El president va assegurar a més que la sentència no l'havia sorprès, i que demostrava que l'Estat de dret funciona, i afegí que el Govern continuarà amb les iniciatives previstes per tal que la treva sigui definitiva.

Des de l'oposició, el secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, va ressaltar una conclusió que, al seu parer, és positiva, i és que «els qui tant han atacat la Constitució i fins i tot han donat suport a l'exercici de la violència» ara «s'estan beneficiant d'aquesta Constitució que tant avorreixen». «Meam, si n'aprenem», va exclamar.

D'altra banda, el president del Comitè de Govern d'UDC, Josep Antoni Duran Lleida, va manifestar ahir, en nom de la coalició de CiU, sòcia del govern, que «en el futur Mayor Oreja no hauria de ser l'interlocutor en el procés de pau d'Euskadi, perquè està massa implicat i és basc». També va demanar «prudència i responsabilitat» a José María Aznar «en les seves declaracions», doncs «no sempre ha estat així en aquest procés».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris