algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

La Comissió Europea autoritza les ajudes de l'Estat a Ercros per valor de 8.500 milions

El ministre d'Indústria Josep Piqué diu que hauria estat millor que l'oposició s'hagués estalviat les crítiques

La Comissió Europea va decidir ahir autoritzar una ajuda acordada entre Ercros el 1995 i l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) en concepte de préstec subordinat, per valor de 8.500 milions de pessetes, per permetre l'aplicació d'un pla de cessament. Segons el gabinet de la Competència aquesta ajuda respecta les regles comunitàries relatives a les ajudes d'Estat a la reconstrucció i han permès restaurar la viabilitat a llarg termini de l'empresa reduint la seva mida i àrees d'activitat.

El 1992, Ercros i les seves filials varen declarar la suspensió de pagaments més important de la història de l'economia espanyola, amb pèrdues de 77.550 milions de pessetes i deutes de 157.100 milions pessetes. Dos anys més tard es va elaborar un pla de reconversió centrat, d'una banda, en el cessament de les activitats d'Ercros en l'àmbit de la petroquímica, explosius i extracció minera i la reestructuració de les activitats de la branca de fertilitzant i la reestructuració de les activitats químiques.

Per permetre el desenvolupament d'aquest pla que deixaria a l'empresa concentrar les seves activitats en la producció química, es va acordar amb l'ICO la concessió d'un préstec de 8.500 milions de pessetes que va ser anul·lat fa un any a canvi d'un pagament per part de Ercros per valor d'1.100 milions de pessetes.

Davant les dificultats que va patir l'empresa, l'Executiu considera que «el préstec i l'anul·lació constitueixen una ajuda compatible amb les regles comunitàries relatives a les ajudes de salvament». El ministre d'Indústria i Energia i portaveu del Govern, Josep Piqué, va afirmar ahir que la decisió de la Comissió Europea de considerar «correctes» les ajudes públiques a l'empresa Ercros «aclareix definitivament les coses», i va afegir que «moltes de les coses que s'han dit no s'haurien d'haver dit», en referència a la campanya de PSOE i EU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris