algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Arenas critica l'ambigüitat del PSOE i li demana el seu model d'Estat

El popular titlla d'oportunista l'oferta socialista de revisar el pacte autonòmic

El secretari general del Partit Popular, Javier Arenas, va afirmar ahir que els pactes d'Estat «no es mesuren amb relació als resultats electorals», per la qual cosa, al seu judici, és «oportunista» l'oferta llançada pel secretari de Política Autonòmica del PSOE, Ramón Jauregi, d'arribar a un acord .

Arenas, que va fer aquestes declaracions durant la seva intervenció davant els presidents i secretaris regionals del PP, que ahir es varen reunir a Madrid per preparar els pròxims congressos del partit, va demanar a més al PSOE que clarifiqui la seva posició sobre el seu model d'Estat. En aquest sentit, va ironitzar sobre si el principal partit de l'oposició opta per un Estat federal, si pretén eliminar el Senat i el Ministeri de Cultura o si aspira a trencar la caixa única de la Seguretat Social, tal com alguns dels seus dirigents han suggerit en ocasions.

Durant la seva intervenció, també es va referir als pròxims comicis catalans, andalusos i generals, així com a la renovació del seu partit "que, segons ell, s'ha de fer «sumant»" i als «pactes de retrocés» del PSOE. El dirigent popular va dir estar «absolutament obert» a negociar un pacte d'Estat autonòmic amb el PSOE, si bé va lamentar que aquest ho proposi d'acord amb els resultats postelectorals. «Estam totalment d'acord amb el pacte, però se'ls veu el llautó», va emfasitzar.

A més, va recordar que el 1992, quan el PSOE governava, el PP va firmar un pacte autonòmic similar i, des que va accedir al Govern el 1996, tant Mariano Rajoy com Àngel Acebes (els dos ministres d'administracions públiques que es varen succeir en aquesta legislatura) vénen oferint un pacte autonòmic similar, basat en la Constitució i els Estatuts. En aquest sentit, va demanar al PSOE que clarifiqui la seva posició, que diguin quin és el seu model d'Estat i que deixin clar si en pretenen un de federal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris