cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

El PP satisfà el PAR, en part, amb una gran oferta d'inversions

Els populars concreten un pla de més de 126.000 milions per a la regió

57582

A l'esquerra els membres del PAR i, a la dreta, els del PP.

El document programàtic exigit pel Partit Aragonesista (PAR, centre nacionalista, 10 diputats) al PP (28 diputats) per negociar un possible acord de governabilitat en la comunitat autònoma, que inclou l'oferiment d'impulsar el desenvolupament de l'article 48 de l'Estatut d'Autonomia amb la conseqüent revisió del sistema de finançament de les comunitats autònomes, satisfà «en part» les expectatives dels aragonesistes.

Així ho va afirmar el diputat en el Congrés del PAR i membre de la comissió negociadora, Antonio Serrano, qui va assegurar després de la reunió d'aquesta comissió del PAR i membres del PP, que «la negociació continua oberta i no hi ha res decidit» sobre un possible acord de govern en coalició a Aragó. Va assenyalar que, tot i que el document recull els programes d'ambdós partits, la qüestió radica ara «en la confiança perduda», que es «el més complicat de recuperar» i que «les diferències es troben a l'hora de concretar no tan sols els terminis, sinó les garanties i, sobretot, valorar quin és, no ja el compromís, sinó la confiança».

El PAR, per prendre una decisió, «no té cap pressa» si aquesta «significarà fer un mal acord», va dir Serrano, a la vegada que va subratllar que els aragonesistes fan feina «amb absoluta seriositat» perquè «ens estam jugant el futur d'Aragó i no volem improvisacions». De la seva banda, el president en funcions d'Aragó, Santiago Lanzuela, va indicar que el PP va oferir «projectes molts importants per a Aragó, per a l'Estat i per a les infraestructures europees».

Va destacar que havia percebut un ànim en la reunió, entre les dues formacions, «molt constructiu» i que el PP havia entregat com «avanç» un document de treball «seriosament realitzat» que «té moltes de las qüestions que fins ara ens han estat plantejades per la representació del PAR». En el text hi ha, concretats, 126.000 milions en inversions, a més de d'altres partides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris