algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Breus

• Catalunya

Ribó defensa un govern d'esquerres El candidat d'IC-V a la presidència de la Generalitat, Rafael Ribó, es desmarcà ahir del socialista Pasqual Maragall i defensà que, encara que CiU fos la llista més votada a les pròximes eleccions autonòmiques, els partits d'esquerra puguin assumir el govern si junts sumen la majoria. Per Ribó, quan Maragall parla que governi la llista més votada, es tracta d'«un parany», perquè el que es fa és «polaritzar» les eleccions. El líder d'IC-V destacà a més que «nosaltres governam, en molts ajuntaments en què CiU va ser la llista més votada, però l'esquerra va ser la majoria».E.P.

• Política

Teófila Martínez, candidata a la Junta Els vuit presidents provincials del PP andalús proposaren ahir per unanimitat Teófila Martínez, presidenta regional del partit i batlessa de Cadis, com a candidata a la presidència de la Junta d'Andalusia a les properes eleccions autonòmiques. El secretari general del PP andalús, Juan Ojeda, anuncià ahir aquesta proposta, que haurà de ser refrendada pel Congrés regional que el proper cap de setmana realitzarà el partit a Granada. E.P.

Pacte d'interessos a Melilla El secretari general del Partit d'Acció Socialista a Andalusia (Pasoc-A), Andrés Cuevas, qualificà ahir l'acord del president de la ciutat autònoma de Melilla, Mustafá Aberchán, amb el Grup Independent Lliberal (GIL) de «pacte d'interessos» i afirmà que amb aquesta decisió «ha hipotecat la ciutadania de Melilla». Cuevas declarà que «per molt que s'esforci el senyor Aberchán a defensar que el seu contracte polític amb el GIL respon a plantejaments de respecte als votants, aquest no obeeix més que a interessos personals que res no tenen han de veure amb els assumptes de la ciutadania melillenca».E.P.

Moviment per la pau i drets humans El mig centenar de partits d'esquerra reunits a Madrid en el marc de la Trobada de l'Esquerra Europea coincidiren ahir en la necessitat d'organitzar un moviment a Europa per la pau i els drets humans que afavoreixi l'articulació de la justícia internacional, segons explicà el responsable de Relacions Internacionals d'IU, Pedro Marset. En aquest encontre, organitzat per IU amb forces polítiques homòlogues d'Europa, s'examinaren el resultat de les eleccions europees el passat 13 de juny i les conseqüències de la guerra de Iugoslàvia.E.P.

«El PSOE s'acosta al nacionalisme» El president del PP català, Alberto Fernández Díaz, afirmà ahir que els acords de govern del PSOE en diversos ajuntaments i comunitats autònomes les acosten al nacionalisme de manera que ara podrien firmar també la Declaració de Barcelona. Alberto Fernández Díaz recordà que ahir se celebrà el primer aniversari de la Declaració de Barcelona, firmada per CDC, UDC, PNB i BNG, amb l'objectiu de reclamar el reconeixement del caràcter plurinacional d'Espanya i demanar i que es doti de més poder polític les nacionalitats històriques.E.P.

La mateixa política amb Astúries El vicepresident primer del Govern, Francisco Àlvarez-Cascos, afirmà ahir, respecte a la possible incidència en les polítiques de l'Executiu per a Astúries de la tornada al poder del PSOE en el Principat, que l'administració central no fa «política a la carta» ni adequa «la transcendència de les prioritats al signe polític dels governs». «Tenim una trajectòria demostrada en tres anys i no la variarem pel fet que s'hagin produït canvis de signes».E.P.

• Crònica

130 milions en joies per a la seva dona L'advocat José Emilio Rodríguez Menéndez assegurà ahir haver comprat joies per valor de 130 milions a la seva dona Laura Fernández, qui ara es troba en presó com a presumpta inductora d'un intent d'assassinat per part d'una banda de delinqüents organitzats. «Pensà que seria rica (amb el crim) quan era beneita, perquè jo li donava tot; li donava dos milions i mig mensual per a les seves despeses», confessà el lletrat.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris