algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Mil veïns de Terrassa es mostren a favor de la prulalitat però no superen els 1.500 xenòfobs

Els veïns de Farga de Banyoles demanen fer fora del poble una mesquita

Devers 1.000 persones es varen concentrar pacíficament sobre les 19 hores d'ahir a la plaça de l'Ajuntament de Terrassa, per llegir un manifest firmat per 111 entitats en el qual es va rebutjar «la violència de tipus racista viscuda en els darrers dies en el barri de Ca N'Anglada», que va reunir despús d'ahir a 1.500 manifestants contra la presència àrab i va causar una agressió a un magrebí per part de 150 joves. Durant la concentració, que va durar tres quarts d'hora, es va llegir el manifest, primero en àrab i després en català.

D'altra banda, el batle de Banyoles, Pere Bosch, no descarta traslladar la mesquita d'aquesta població si els veins i el col·lectiu musulmà del barri de La Farga estan d'acord. Bosch va explicar que estudiarà la possibilitat de legalitzar el centre perquè seria la manera d'evitar que es creï un guet. «S'ha de parlar amb les parts i arribar a una solució que satisfaci a les dues parts el més aviat possible», va afegir.

El batle va afirmar que s'havia sobredimensionat la polèmica que va començar amb la recollida de més de 300 firmes dels veins de La Farga perquè es tanqui la mesquita que hi ha en aquest barri. Banyoles és una població de 15.000 persones, de les quals devers 1.500 són musulmanes. Aquest col·lectiu creu inconstitucional el trasllat sense consentiment o la no permissió de la mesquita. Les oracions comencen a les 5'45 del dematí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris