algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Intxaurraga: «Gran part d'Euskadi estaria en presó pel delicte atribuït a HB»

El conseller de Justícia del Govern vasc, Sabin Intxaurraga, assegurà ahir que el delicte pel que foren condemnats els antics dirigents de la Taula Nacional d'HB pel Tribunal Suprem a set anys de presó "col·laboració amb banda armada per permetre la difusió en els seus espais electorals d'un vídeo d'ETA durant la campanya electoral de 1996" podría haver duit a la presó a un «important porcentatge d'Euskal Herria» que també col·laboraren en l'emissió d'aquella cinta.

Intxaurraga manifestà el seu desig de que el Tribunal Constitucional, que delibera l'admissió a tràmit dels recursos d'amparament dels 23 exdirigents batasuns, doni llum verda a aquesta admissió, el que duria l'excarcelació dels 22 membres de l'antiga Taula Nacional que encarar estàn a presó. El conseller de Justícia de l'Executiu vasc va recordar la seva intervenció com a testimoni en el judici perque en la seva qualitat de membre de l'Executiva d'Eusko Alkartasuna va tenir coneixement del vídeo d'ETA «com altres molts ciutadans d'aques país» que conegueren la seva existència i conginguts «no a través de la televissió, perque no es va emetre», sino a través de les emissions que va organitzar el colectiu Elkarri. «Però afortunadament només foren encausats els membres de la Taula Nacional, perque en altre cas, un important porcentatge d'Euskal Herria tendría que estar a la presó perque colaboraren amb l'emissió».

La sentència que condemnava a la Taula Nacional va estar, al seu judici, condicionada per la presó mediàtica a un moment en que «es produïen assessinats i tortures per part d'ETA».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris