cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Breus

• Política

PSOE parla d'un acord d'Arenas i GIL El secretari de Política Municipal, Alfonso Perales, va assegurar ahir que Javier Arenas ha passat a convertir-se en el «caçador caçat» ja que, després d'acusar els socialistes de mantenir relacions «sense explicació i fosques» amb el GIL, va resultar que l'«únic» a Espanya que havia tancat un acord formal amb aquesta formació política va ser l'actual secretari general del PP, el 1995. Així, Perales va recordar que, el 1995, el PP va guanyar la Diputació de Màlaga gràcies al suport del GIL i aquest partit va governar la Mancomunitat dels Municipis de la Costa del Sol Occidental amb el suport del PP. EP.

• Economia

Montoro creu que l'euro es recuperarà El secretari d'Estat d'Economia, Cristóbal Montoro, va augurar ahir una recuperació de l'euro a curt i mig termini «a partir del creixement econòmic superior que a la zona euro tindrà lloc en aquesta segona meitat de l'any» i va justificar la depreciació de la moneda única davant el dòlar com una conseqüència pròpia del diferencial de tipus d'interès entre les dues zones. Montoro va explicar que existeix «un gran potencial de recuperació de l'euro en virtut de la recuperació econòmica que ja s'està produint en els grans països de la UE de la zona euro i, per tant, s'ha d'esperar aquesta recuperació de la posició de la divisa», va concloure.EP.

• Justícia

TS confirma inhabilitació Hormaechea La Sala Penal del Tribunal Suprem va confirmar la condemna de 8 anys d'inhabilitació imposada per l'Audiència de Santander a l'expresident cantàbric Juan Hormaechea, per haver incoat un expedient d'interès cultural d'un solar de Santander per impedir que edificàs allà l'empresari Manuel Rotella, amb qui estava enfrontat. El Suprem va desestimar els recursos de cassació presentats per Hormaechea i quatre exconsellers del seu Govern, també condemnats a entre 7 i 8 anys d'inhabilitació per prevaricació. L'expresident cantàbric ja està condemnat a 14 anys d'inhabilitació per una altra causa.EP.

En lliberat un inculpat pel cas de l'«Egin» El parlamentari basc d'Euskal Herritarrok Joseba Andoni Etxebarria va quedar ahir en llibertat després de pagar l'aval de deu milions de pessetes imposat pel Tribunal Superior de Justícia d'Euskadi. L'acte de llibertat del Tribunal va considerar el recurs presentat per la defensa del parlamentari abertzale i estableix l'obligatorietat de presentar-se davant el jutjat setmanalment i l'entrega del passaport. Etxeberria va ser detingut el maig de l'any passat per la seva presumpta vinculació en el sumari obert contra l'empresa editora del diari Egin de formar part d'una xarxa de finançament d'ETA.EFE.

• Catalunya

IC-V no anirà amb Maragall als comicis IC-V concorrerà en solitari a les pròximes eleccions autonòmiques a Catalunya, que han de celebrar-se a la tardor, segons va acordar despús-ahir vespre per unanimitat la comissió permanent d'aquesta formació, descartant d'aquesta manera anar als comicis en coalició amb els socialistes, encapçalats per Pasqual Maragall, que s'havia mostrat poc receptiu a fer llistes conjuntes. El president d'IC-V, Rafael Ribó, va explicar ahir en conferència de premsa la decisió del partit en aquest sentit, i indicà que, al seu parer, en les passades eleccions municipals de juny es va demostrar que la formació té un espai propi d'«esquerra verda nacional».EP.

Recurs contra un reglament del català El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va admetre ahir a tràmit el recurs presentat per l'associació Convivència Cívica Catalana, que lidera l'eurodiputat del PP Aleix Vidal Quadras, contra el reglament d'usos lingüístics de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tarragona. El TSJC decidirà en les pròximes setmanes si suspèn o no cautelarment la normativa aprovada per la URV el passat 21 de gener que, entre d'altres coses, intenta el predomini del català com a llengua a les aules. La URV està a l'espera del TSJC per tirar endavant amb altres reglaments.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris