algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El CGPJ suggereix la reforma del Codi Penal per retallar la durada d'algunes penes

El ple del Consell General del Poder Judicial CGPJ aprovà per unanimitat traslladar al Congrés dels Diputats un informe sobre el Codi Penal vigent en què se suggereix de manera tàcita la reforma d'alguns punts que estan provocant «una excessiva riuada cap a la criminalització», que es tradueix en la llarga durada de les penes i un creixement de la població reclusa, segons manifestà el portaveu del Consell, Benigno Varela.

En concret, el CGPJ al·ludeix a l'informe a un excessiu nombre d'articles i de conductes tipificats com a delicte, que en la seva opinió, no hi haurien de ser. A més, consideren que l'extensió d'algunes penes per alguns delictes és excessiva. Exemple d'això és la durada de les penes de presó per als denominats «correus de la droga», que la majoria de les vegades transporten quantitats poc importants de substàncies il·legals, delicte que pot costar entre 9 i 13 anys de presó. La Comissió que va elaborar l'informe destaca que la tinença d'una sola pastilla d'èxtasi o una paperina d'heroïna o cocaïna està més castigada que el transport de milers de quilos de haixix.

D'altra banda, l'informe apunta que les penes per un delicte de violació i agressió sexual són molt elevades. Argumenten que la violació, en algun dels seus supòsits, es castiga més que l'homicidi (pena de 12 a 15 anys, o si passen diverses circumstàncies agreujants, penes de 13 anys i 6 mesos a 15 anys). A més, la resta d'agressions sexuals no constitutives de violació tenen penes similars a les mutilacions (penes de 4 a 10 anys i si passa qualque agreujant, de 7 a 10 anys).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris