algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

Cotino diu que l'operació Temple és la segona més important de la història

Arriba a les illes Canàries el vaixell «Tammsaare» amb les deu tones de cocaïna

El director general de la Policia Nacional, Juan Cotino, va dir ahir que els més de 15.000 quilos de cocaïna confiscats en els darrers dies suposen la segona partida més gran de la història de la lluita contra el narcotràfic.

Juan Cotino va fer aquestes manifestacions en els molls del port de la capital grancanària, on atracà ahir el vaixell Tammsaare i es descarregaren les deu tones de droga que la Policia espanyola confiscà en alta mar, en una operació que s'executà en la matinada del 4 de juliol.

El responsable políciac precisà que l'operació, denominada Temple, es dugué a terme «més prop de Cuba que de Canàries» i que en total s'han detingut, inclosos els 16 tripulants del vaixell, 56 persones, espanyoles i colombianes.

En els diferents escorcolls efectuats en terra i en alta mar s'intervingueren 519 paquets que sumen més de 15.000 quilograms de droga, així com 208 quilos d'heroïna, trenta milions de pessetes en efectiu, 500.000 dòlars (més de 82 milions de pessetes), i s'espera que dins del Tammsaare es localitzin més doblers.

El vaixell va ser inspeccionat pel jutge Baltasar Garzón, qui ja prengué declaració a tots els tripulants del vaixell, un dels quals morí a causa d'un infart quan es produí l'assalt de la Policia espanyola.

Cotino opinà que la present «és una operació de la qual els espanyols hem de sentir-nos satisfets, perquè hem llevat mort del carrer», i que les aprehensions de droga i detencions efectuades en ella són resultat d'investigacions desenvolupades «al llarg de molts de mesos, fins anys, en ocasions».

Destacà que, tot i la rellevància del volum de la partida de droga confiscada, «és important els quilos, però tan important com els quilos és l'estructura de la banda de criminals, tant espanyols com colombians disposats a matar cada dia» que s'ha aconseguit desactivar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris