cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

PSOE i IU duran abans d'acabar juliol les subvencions d'Indústria a la Fiscalia Anticorrupció

El Grup Parlamentari Socialista i el Federal d'Izquierda Unida duran a la Fiscalia Anticorrupció la política de subvencions del Ministeri que presideix Josep Piqué abans que finalitzi aquest mes, ja que consideren que es cometeren irregularitats en la concessió d'aquestes ajudes. Mariano Santiso (IU) i Àlvaro Cuesta (PSOE), diputats membres de la subcomissió que analitzà aquestes ajudes, asseguraren que estaven a l'espera que el president del Congrés, Federico Trillo, decideixi si anul·la les conclusions d'aquest òrgan, tal com ambdós grups parlamentaris, a més del Mixt, sol·licitaren perquè consideraren que s'incomplí el Reglament.

Santiso assegurà que, tot i que espera la decisió de Trillo, hi ha un «límit prudencial» per informar Anticorrupció d'aquesta política de subvencions, que conclou el juliol. D'altra banda, Cuesta explicà que està a l'espera del pronunciament de la Mesa de la Cambra Baixa per remetre els fets a l'esmentada Fiscalia i recordà que el PSOE impugnà l'acord de la subcomissió perquè no s'havien respectat els terminis en la presentació dels vots particulars i per la falta de documentació.

Destacà que, si finalment s'anul·la l'acord i en replantejar-se les conclusions triomfen les tesis socialistes i d'Izquierda Unida, un fet poc probable per la majoria del PP i els seus socis parlamentaris, remetria igualment la política de subvencions a la Fiscalia, encara que en aquest cas a la General de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris