cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Tots els partits critiquen la filtració sobre el possible alliberament d'HB

El govern diu que acceptaria la decisió si finalment és així

Representants del PP, PSOE i IU criticaren ahir la filtració de l'esborrany de sentència del Tribunal Constitucional que proposa l'excarceració dels 22 membres de la Taula Nacional d'HB que es troben en presó des de fa més de 19 mesos, ja que consideren que no ajuda a mantenir l'assossec i que pot pressionar la sala que ha de prendre la decisió definitiva. De la seva banda, el ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, assegurà que esperarà a conèixer la decisió final del TC per emetre la seva valoració sobre les conseqüències polítiques que aquesta mesura podria tenir. Jaime Mayor Oreja recalcà que el moment en què es coneixerà la ponència del TC serà «el més oportú» per emetre una opinió sobre el tema, i malgrat els fets, instà els espanyols a estar «molt tranquils» i a confiar en el funcionament dels tribunals. Va destacar que «mai» no ha fet una crítica de les decisions judicials, i també digué que en l'expressió de voluntat dels òrgans d'aquest poder «hi ha la millor resposta als problemes plantejats quant a la seguretat».

Aquest esborrany de sentència del vicepresident Carlos Viver és el segon que es filtra a la premsa sobre aquest mateix cas, ja que el mateix passà ja amb el del magistrat Manuel Jiménez de Parga, encara que aquest proposà exactament el contrari, és a dir, el manteniment a presó de l'esmentada Taula. En ell, Viver considera que la condemna de set anys imposada a cadascun dels membres de la Taula Nacional d'HB es produeix sense proves suficients, ja que els indicis en què es fonamenta el Suprem manquen de suficient consistència per enervar la presumpció d'innocència i justificar una condemna penal.

El portaveu de Justícia del PP en el Congrés dels Diputats, Andrés Ollero, criticà el fet que les deliberacions del TC «es transmeten en directe», ja que, al seu judici, aquest tipus de filtracions «no contribueixen a mantenir l'ambient de tranquil·litat

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris