nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

El Govern bonificarà les empreses que contractin persones amb edat avançada

La mesura s'inclourà als pressuposts de l'any que ve i inclourà els majors de 65 anys en el col·lectiu objectiu

El Govern té previst oferir bonificacions a partir del pròxim any als empresaris que contractin treballadors d'edat avançada o que els mantenguin en els seus llocs fins i tot després de complir l'edat de la jubilació. Aquesta qüestió serà inclosa pel Ministeri de Treball i Afers Socials entre les propostes que presentarà als sindicats per fomentar l'estabilitat en la feina de cara als Pressuposts Generals de l'any 2000, segons va indicar el secretari general de Feina, Juan Chozas, que continua així amb el debat obert pel ministre del sector, Manuel Pimentel, sobre l'abús que algunes empreses fan de les prejubilacions.

El Departament que dirigeix Pimentel pretén, amb aquesta mesura, incloure les persones de major edat dins dels col·lectius de treballadors la contractació dels quals està incentivada des del 1997 amb rebaixes en les cotitzacions a la Seguretat Social, ja que fins al moment, aquest tipus d'ajudes estaven destinades a la contractació estable inicial o conversió de temporals en indefinits.

Les intencions del Govern són, segons va explicar Chozas, «obrir i mantenir un debat social», en lloc de solucionar aquest problema «a cop de decret llei», ja que, al seu parer, els empresaris deuen conscienciar-se que «una política inadequada en aquest terreny es tornarà en contra d'ells». Per això, Juan Chozas va recordar que l'Executiu va demanar al Consell Econòmic i Social (CES) l'elaboració d'un Codi de Conducta destinat a empresaris i sindicats, semblant al que hi ha en el Regne Unit i que servirà com a guia en l'elaboració d'ajustaments de plantilla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris