cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Breus

• Unió Europea

De Palacio, a Mercat Interior El diari finlandès Helsingin Sanomat publicà ahir un document confidencial sobre el repartiment «encara no definitiu» de les carteres de la propera Comissió Europea, segons el qual a Loyola de Palacio li correspondria la de Mercat Interior. Segons aquesta llista que, assegura el diari, circulava dimarts per Brussel·les, l'Agricultura continuaria en mans de l'austríac Franz Fischler, l'italià Mario Monti rebria la Fiscalitat, l'holandès Frits Bolkestein la de Competència, el britànic Chris Patten la d'Ampliació de la Unió, l'alemany Guenter Verheugen la de Comerç, el francès Jacques Lang la de Relacions Exteriors, el belga Philippe Busquin la d'Ocupació i el finlandès Erkki Liikanen la d'Ajuda al Desenvolupament. E.P.

Incidents mediambientals La Comissió Europea prengué ahir a Brussel·les noves accions judicials contra l'Estat espanyol, al costat del Regne Unit i Portugal, perquè no respecta la legislació comunitària relativa a l'avaluació d'incidents mediambientals, en decidir enviar el cas davant el Tribunal de Justícia de la Comunitat Europea. L'Executiu considera que «la legislació nacional i regional no és conforme amb les exigències» de la directiva (85/337/CEE), que té com a objectiu evitar o disminuir l'eventual impacte negatiu sobre el medi ambient de projectes públics i privats.E.P.

«Política transparent i oberta» El darrerament elegit portaveu i president del Grup Socialista en el Parlament Europeu, Enrique Barón, afirmà ahir que la Comissió Europea «ha de fer una política molt més transparent, més oberta i, sobretot, molt més responsable políticament». Enrique Barón, que va ser president de l'Eurocambra, assenyalà que durant l'anterior legislatura «hi va haver certa dosi de demagògia i una persecució d'una comissària i de Manolo Marín».E.P.

Suport de Díez a Soares El cap de llista dels socialistes espanyols al parlament Europeu, Rosa Díez, assegurà ahir a Brussel·les que el Partit Socialista Europeu (PSE) cercar suports perquè Mario Soares sigui el pròxim president del Parlament Europeu, «no per egoisme partidari, sinó per un egoisme europeu i progressista». En declaracions a la premsa espanyola, Rosa Díez ha dit que no té la intenció d'esperar dos anys i mig perquè Soares sigui president, sinó que el que faran serà «presentar-lo i cercar el consens suficient perquè sigui elegit en la primera votació».

Serra diu que Almunia venceria Aznar El primer secretari del PSC, Narcís Serra, va afirmar ahir que el secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, «no ho té malament» per guanyar les properes eleccions generals, indicant que, si estan precedides d'una victòria del PSC en els comicis autonòmics a Catalunya, «no només no ho té malament, sinó que ho té molt bé». Serra, en declaracions a Com Ràdio, li va augurar un bon resultat a Almunia un cop sigui proclamat candidat, encara que «Aznar, amb allò d'Espanya va bé i no fent res, ha volgut salvar els llençols». Segons Serra, les eleccions municipals ja han estat un «avís», que es culminaria amb la «tremenda transcendència» que tindria «la nostra victòria a Catalunya».EP.

• Catalunya

IC-V diu que amb CiU perilla el benestar El portaveu parlamentari d'Iniciativa per Catalunya-Verds (IC-V), Jordi Guillot, va qualificar de victimista i autocomplaent la conferència que el president de la Generalitat, Jordi Pujol, va pronunciar despús d'ahir sota el títol «El benestar creix», on va afirmar que el benestar dels catalans es podria posar en perill per un deficient finançament autonòmic i per falta de competències. Per al dirigent ecosocialista, «el discurs de Pujol obvia una realitat, que si l'estat de benestar està en perill és per la successiva retallada en despesa social que s'ha anat produint als pressuposts generals de l'Estat, i que aquesta retallada ha estat auspiciada pel propi Pujol i puntualment votat pels diputats de Convergència i Unió (CiU)». EP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris