algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

Breus

• Política

L'estat de benestar, una necessitat El president de la Generalitat defensà ahir el manteniment i la millora de l'Estat de Benestar com «una necessitat nacional» de Catalunya i proposà dedicar més recursos a aquest objectiu, pel que ha considerat necessari que «s'acabi amb el finançament discriminatori» que pateix la comunitat catalana. Pujol insistí en la necessitat d'un nou model de finançament per millorar els serveis als catalans, en el marc de la conferència Créixer en benestar, que pronuncià al col·legi de Metges de Barcelona i que tancà el cicle de quatre conferències que pronuncià Pujol per concretar el seu model polític, autonòmic, econòmic i social.E.P.

Rebuig del Partit Popular El president del Grup Popular al Parlament de Catalunya, Josep Curto, anuncià ahir el rebuig a la proposta del PSC, ERC i IC-V de celebrar un ple extraordinari per debatre la gestió de Jordi Pujol. Curto acusà aquests tres partits de pretendre utilitzar el Parlament amb intencions «electorals». Curto retragué a aquests tres partits de mantenir una «incoherència alarmant» per demanar aquest debat una vegada acabat l'actual període de sessions, i haver rebutjat fa un mes i mig la proposta del PP de supeditar la comissió de millora de l'autogovern a un debat previ sobre la gestió realitzada pel govern de CiU.E.P.

Justificació d'IU El portaveu del grup parlamentari d'IU al congrés, Felipe Alcaraz, que ahir va fer balanç del tot just clausurat període de sessions, analitzà la situació a Euskadi i després de justificar l'entrada de la seva formació en el Pacte d'Estella, destacà que «en un moment determinat» el Pacte està «superat», veient en això la necessitat de constituir una nova taula per gestionar el punt 10 d'Ajuria Enea.E.P.

Molins s'ofereix El nou cap de files de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Molins, s'oferí ja ahir per tornar a encapçalar la llista de la coalició a les properes eleccions municipals de la capital catalana. Malgrat admetre que «en cap lloc com a Barcelona les coses li han anat tan malament» a CiU en aquests comicis, va afirmar no sentir-se «cremat» per aquests resultats.E.P.

• Economia

Pla per Enersis Endesa elabora un pla a tres anys d'optimització de negoci per a la seva filial Enersis, de la qual posseeix el 64 per cent, i Endesa Xile, de la qual controla un 60 per cent a través d'Enersis, que actualment es troba en fase de «due diligence» amb tècnics xilens. L'objectiu final és obtenir millores d'uns 81.600 milions de pessetes en el 2003, amb un 25 per cent d'augment del benefici operatiu, segons va anunciar ahir Luis Rivera, director general de Planificació i Mitjans del grup.E.P.

• Social

Persones sense sostre A Espanya, els «sense sostre» estan entre 50.000 i 200.000 persones, segons dades facilitades pel catedràtic de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) José Félix Tezanos, durant el Curs d'Estiu de la UNED d'Àvila dedicat a «La Pobresa i Exclusió Social a l'Espanya de final de segle». Tenazos afegí que «cada vegada hi ha més persones vivint al carrer que no tenen ingressos suficients per viure dignament», i parlà de portar a terme polítiques pal·liatives i reparadores com solucions a l'exclusió social.E.P.

• Tribunals

Recurs d'inconstitucionalitat La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya plantejà una qüestió d'inconstitucionalitat contra l'article 59 de la Llei del Patrimoni Cultural Català, aprovada pel Parlament, per presumpta vulneració dels articles 133.1 i 2, 140, 142 i 149.1.14a i 18a de la Constitució Espanyola. La Secció Segona del Tribunal Constitucional admeté ja a tràmit aquesta qüestió d'inconstitucionalitat, segons informà fonts de l'Alt Tribunal.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris