algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La Fiscalia s'oposa que l'etarra Polo vagi a la constitució de les juntes generals de Biscaia

La Fiscalia de l'Audiència Nacional sol·licità ahir a la Sala Penal i al jutge Ismael Moreno que no autoritzin el presumpte etarra del comando Donosti Sergio Polo Escobés a acudir a la sessió de constitució de les juntes generals de Biscaia.

No obstant això, el Ministeri Públic no s'oposa que Polo reculli la seva acta d'apoderat electe d'Euskal Herritarrok per la circumscripció de Busturia-Uribe. En els escrits remesos a la Sala i al Jutjat, el fiscal recorda que la Llei prohibeix a Sergio Polo exercir un càrrec públic, ja que està processat per delictes de terrorisme.

La Fiscalia subratlla que l'efecte immediat d'una mesura cautelar com la presó és el de «l'automàtica suspensió en l'exercici del càrrec perquè entén, sens dubte, que existeix causa d'incompatibilitat».

D'alra banda, el fiscal destaca que, a més de la decisió dels òrgans de l'Audiència Nacional, el presumpte etarra ha de comptar amb el dictamen del centre penitenciari de Valdemoro (Madrid), on ingressà el mes de març passat.

En aquest sentit, assegura que, d'acord amb els articles 155 a 161 del Reglament Penitenciari, Sergio Polo ha de sol·licitar el permís a la direcció del centre —tràmit que el presumpte etarra no ha fet, segons el fiscal— i després la Junta de Tractament s'ha de pronunciar sobre la qüestió després de l'informe de l'equip tècnic de la presó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris