cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

El Govern denunciarà les empreses que prejubilin sense justificació

Aquest tipus de regulació de feina suposa una gran despesa per a l'Estat

El ministre de Treball i Afers Socials, Manuel Pimentel, va advertir ahir que, a partir d'ara, el seu departament interpretarà més restrictivament les causes que al·leguin les empreses quan presentin un expedient de regulació d'ocupació (ERE) i, en conseqüència, enviaran als tribunals tots els ERE pactats per les parts en què es trobi alguna irregularitat o abús en la causa al·legada.

Pimentel va aprofitar el fòrum del II Seminari Hispanobritànic sobre Ocupació que se celebrava ahir a Oxford per llançar aquesta advertència a les empreses que decideixin utilitzar els expedients de regulació d'ocupació per emmascarar processos de prejubilacions abusives, destinats a treure del mercat laboral les persones de major edat.

Fins al moment, Treball solia autoritzar automàticament tots els ERE que arribaven de manera pactada, sense utilitzar el recurs davant els tribunals permès per la llei en cas de trobar algun defecte de forma o contingut.

No obstant això, Pimenel ha insistit que amb això no es pretén anar contra els expedients de regulació d'ocupació, que són perfectament legals, sinó atacar el principi de discriminació per edat, que, al seu judici, es practica amb l'aplicació de molts d'aquests ajustaments de plantilla.

En l'actualitat i segons la llei vigent, quan un ERE arriba a Treball per rebre l'autorització pot estar pactat entre la empresa i els sindicats o pot arribar sense acord entre les parts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris