cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

Els incidents marquen la presa de possessió dels batles a Euskal Herria

Dues persones ferides a Errenteria en enfrontaments amb l'Ertzaintza

La presa de possessió dels batles a Euskadi estigué marcada per incidents com a conseqüència de la presència de presos de l'organització armada ETA entre els regidors municipals electes.

A Donostia, el socialista Odón Elorza va ser reelegit amb els vots del Partit Popular, sota els insults de gran part del públic que assistia a l'acte. En canvi, la presa etarra Cristina Geta, electa en la llista de la coalició Euskal Herritarrok, va ser ovacionada quan entrà a la sala. Així mateix, el regidor d'EH Joseba Permach va ser increpat per un dels assistents. L'enrenou i les escridassades que envoltaren la presa de possessió d'Elorza no li impediren que asseguràs que la seva ciutat «ha de ser referència en el procés de pau i mitjà de convivència i de diàleg», per a la qual cosa demanà la col·laboració de tots els ciutadans.

A Errenteria, un dels feus abertzales, dues persones resultaren lleument ferides en un enfrontament amb l'Ertzaintza després de l'elecció del batle socialista Miguel Buen, segons els serveis d'assistència mèdica.

La Policia, que protegia el consistori, disparà bales de goma contra un grup d'abertzales que esperava la sortida de la presa d'ETA Leire Pikabea, electa regidora. Els abertzales començaren a llançar objectes contra l'Ertzaintza quan s'adonaren que Pikabea havia estat traslladada per la Policia autònoma a la presó.

En total, 28 presos etarres prengueren possessió dels seus càrrecs de regidors municipals. Tots hagueren de rebre un permís de l'Audiència i d'Institucions Penitenciàries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris