algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

L'assassí José Luis Barrios pren el seu càrrec al Parlament Foral

EH va titllar d'antidemocràtic que l'etarra no participàs en tota la sessió

71596

A la foto, el jove assassí José Luis Barrios Martín al seu càrrec.

L'etarra comdenat per assassinat, José Luis Barrios, va prometre ahir el seu càrrec com a parlamentari navarrès en euskera acollint-se a la fórmula d'imposició legal. La seva presència en la sala de plens es va limitar a un quart d'hora, espai de temps que han tardat els parlamentaris dels diferents grups en prometre i jurar els seus càrrecs.

José Luis Barrios va renunciar a ocupar el lloc de secretari de la Taula d'Edat del Parlament navarrès tal com li corresponia en ser el segon parlamentari més jove de la Cambra. Així ho va anunciar ell mateix des de la butaca que ocupa a l'arc i que està situada al costat de la de la seva companya de grup, Milagros Rubio, qui dies enrere va criticar la presència de l'etarra confés a les files d'EH.

Barrios havia arribat quan faltaven tres minuts per a les 11.00 hores al saló de plens del Parlament foral, on es va reunir durant uns instants amb la seva mare, Josefina Martín, i la resta de membres del grup parlamentari d'EH. La trobada va tenir lloc en una sala contigua a la sala. Barrios, que vestia una samarreta de color lila amb el lema «Presos bascos a Euskal Herria», es va haver de limitar a prometre el seu càrrec i no va poder participar en la resta de la sessió a causa del títol I del reglament del Parlament de Navarra i a la interlocutòria dictada despús-ahir pel jutge de l'AN, Baltasar Garzón.

Després d'aquest acte, es va produir el recés durant el qual els candidats a presidir el Parlament es varen presentar mitjançant un escrit dirigit a la Taula d'Edat. Va ser en aquest aturada de la sessió quan Barrios va abandonar la sala de plens per ingressar de nou a la presó d'Alcalá-Meco, a Madrid.

En la represa, el portaveu d'EH, Pernando Barrena, qui va expressar la protesta del seu grup perquè «un parlamentari electe per tots els navarresos i navarreses no estigui present en aquesta Cambra i no pugui formar part en la votació per a la formació de la Presidència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris