algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

El Congrés aprova de manera definitiva i per unanimitat l'equiparació salarial a les ETT

Pimentel diu que la reforma «dignifica i humanitza» el sector, que dóna feina a més de 600.000 persones

La reforma de la Llei d'empreses de treball temporal (ETT) va rebre ahir el vistiplau definitiu del ple del Congrés dels Diputats, que va aprovar aquest text per unanimitat, després que superàs la setmana passada el filtre del Senat. D'aquesta manera, els treballadors provinents d'aquest casta d'empreses veuran a partir d'ara els sous equiparats als de les empreses usuàries en les quals presten els seus serveis. Pel ministre de Treball, Manuel Pimentel, aquesta reforma «dignifica i humanitza» aquest sector, que utilitza més de 600.000 persones. UGT i CCOO assenyalaren, d'altra banda, que la pressió social i sindical ha aconseguit modificar els aspectes més regressius de la legislació actual en la matèria.

La modificació aprovada pel Congrés obliga les 423 ETT existents actualment a Espanya a abonar als seus treballadors «la retribució total establerta pel lloc de feina a desenvolupar en el conveni col·lectiu aplicable a l'empresa usuària, calculada per unitat de temps», segons dicta el contingut de l'article 11 de nou text, que ja ha estat enviat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i entrarà en vigor probablement a final d'aquest mes, després de 20 dies de la seva publicació.

Les Empreses de Treball Temporal varen realitzar el 1998 un total d'1'7 milions de contractes de posada a disposició (un 17'6% més que l'any 1997).

Pel ministre de Treball i Afers Socials, Manuel Pimentel, aquesta modificació a la llei és una «bona notícia», perquè «humanitza i dignifica» l'anterior llei elaborada pels socialistes el 1994 i que fou la primera norma que va regularitzar el sector de les ETT.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris