cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

La Fiscalia s'oposa que Barrios vagi a la constitució del Parlament navarrès

L'etarra que assassinà els Becerril acudí ahir a acreditar-se com a parlamentari a la Cambra

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat, davant la Sala Penal i els jutjats d'instrucció en els quals l'etarra José Luis Barrios, parlamentari electe d'EH a Navarra i condemnat recentment a 60 anys de presó per l'assassinat de l'edil del PP Alberto Jiménez Becerril i la seva dona, diferents recursos en els quals s'oposa que vagi el proper dia 2 de juliol a la constitució del Parlament de la Comunitat Foral. Barrios va ser traslladat ahir a la Cambra navarresa per acreditar-se com a parlamentari juntament amb els altres set diputats electes d'EH després de ser autoritzat dilluns passat per l'Audiència Nacional a prendre possessió del seu càrrec de diputat foral i a acudir a la sessió constitutiva.

Fonts jurídiques asseguraren que els recursos presentats per la Fiscalia no tenen efectes suspensius sobre el permís concedit per l'Audiència i els jutges d'instrucció, per la qual cosa Barrios podrà anar a la constitució del Parlament.

El Ministeri Públic considera que «la presència de José Luis Barrios a les sessions del Parlament no només resulta socialment vistosa, per tractar-se d'una persona processada per mútliples delictes terroristes, i funcionalment innecessària, sinó que a més contravé frontalment l'article 384 de la Llei d'enjudiciament criminal», que prohibeix que un processat per terrorisme accedesqui a un càrrec públic.

En un dels recursos, la Fiscalia subrratlla que «la voluntat del legislador, en una interpretació integradora de les lleis penals i electorals, és la d'impedir l'accés a càrrecs públics a les persones integrades en bandes armades o grups terroristes». En un altre escrit, el Ministeri Públic aprecia en aquest cas «la confusió entre el dret que assisteix José Luis Barrios a prendre possessió de la seva acta com a diputat foral "a la qual cosa la Fiscalia no s'ha oposat", d'aquell altre que no l'assisteix de participar en les reunions plenàries de la Diputació Foral».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris