cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Guerra diu que seria canditat a president del Govern si hi hagués unes altres primàries

Almunia continua rebent suports, aquesta vegada del castellanomanxec José Bono

90096

José Bono (esqu.) amb Joaquín Almunia després de la reunió d'ahir.

El diputat del PSOE Alfonso Guerra va assegurar ahir que optaria a ser el candidat del seu partit a la Presidència del Govern si el procediment per a l'elecció fossin unes primàries, però va descartar aqueixa possibilitat amb el procediment elegit per l'organització. Guerra es va referir a les declaracions de l'expresident del Govern Felipe González en el Comitè Federal, i va assegurar que la seva opinió és la mateixa de tothom i va dir que hi ha dues alternatives: que el candidat sigui elegit a partir de la unitat del partit i la de qui pensa que no fa «puta falta».

Així mateix, Guerra va afirmar que «si hi hagués un procediment d'elecció de candidatures per la immensa majoria dels militants, tal vegada m'ho pensaria; si és per un procediment reduït, més o manco ja previst com una operació organitzada, llavors no tendria interès per mi».

Precisament ahir, el President de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, va apostar per Alfonso Guerra com a futur candidat a la presidència del Govern, en detriment de l'actual secretari general del partit. A més a més , se'n va autoexclore, en considerar que els extremenys li han posat una «clàusula de rescissió altíssima».

El president de Castella-la Manxa i membre de l'Executiva Federal del PSOE, José Bono, va assegurar ahir que és «impossible» que pugui optar a ser el candidat socialista a la presidència del Govern i va apostar per això per Joaquín Almunia, al qual va oferir el seu suport «incondicional i entusiasta». Així mateix, Bono va manifestar que s'alegrava que «la minoria guerrista», en lloc d'opinar en contra d'un candidat al qual no donarà suport, hagi proposat, per boca de Juan Carlos Rodríguez Ibarra, el nom d'Alfonso Guerra. «És clarificador», va comentar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris