nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Chaves, Serra i Maragall asseguren que Almunia és un bon candidat a la Moncloa

Els guerristes prefereixen el president extremeny Rodríguez Ibarra

Dos dels principals barons socialistes es varen pronunciar sobre el candidat a la Presidència del Govern que prefereixen, i coincideixen a donar suport al secretari general del PSOE, Joaquín Almunia. Així, el president de la comunitat d'Andalusia, Manuel Chaves, va apostar ahir per Almunia com a candidat a la Moncloa, després de la reunió que va mantenir amb el secretari general del PSOE, dins la ronda de contactes que aquest manté amb els secretaris generals, i va deixar clar que, encara que el consens entorn a la persona que es triï és important, obtenir un suport del 75 o del 80 per cent és un aval suficient per optar amb legitimitat a la Presidència del Govern. Tanmateix, el primer secretari del PSC, Narcís Serra, va apuntar Almunia com a nou candidat socialista en assegurar que «en aquests moments la millor solució seria que Almunia acceptàs ser candidat» i va assenyalar que «la dificultat més gran és la posició personal d'Almunia».

A més, Chaves considera que «és un gran candidat per la seva preparació, el seu rigor i la seva seriositat». Un altre suport que va rebre Almunia va ser el de López Garrido, del Partit Democràtic Nova Esquerra, branca escindida d'Esquerra Unida, qui el considera com «ideal».

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat i exbatle de Barcelona, Pasqual Maragall, va manifestar que li sembla «bé» que Joaquín Almunia pugui ser candidat socialista a la Presidència del Govern espanyol. Maragall, que acaba de tornar de Londres i de Nàpols, va expressar un cert distanciament i desconeixement dels esdeveniments polítics espanyols dels últims dies i va assenyalar que «pel que he llegit, Almunia va fer bé el Debat de l'Estat de la Nació» i quan se li va preguntar si Almunia podria ser el candidat ideal per al PSOE, va dir que «ho hauria de pensar. Hauria de pensar-ho més. En tot cas, Almunia em sembla un bon candidat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris