cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Mayor diu que Madrid ja esperava una rebrotada de la violència al carrer

Així i tot, l'Executiu continuarà el diàleg amb ETA i estudia acostar presos

El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, va afirmar ahir, a l'acte d'entrega de despatxos a la LX d'Oficials de la Guàrdia Civil, que el Govern preveia un «rebrot selectiu» de la kale barroka després de les eleccions municipals del 13-J. A més, Mayor va declarar que aquests nous actes no afectaran el diàleg obert amb ETA ni tampoc no produiran canvis a la política penitenciària.

D'altra banda, el ministre va afirmar, respecte dels pactes de govern, que «confia» que el PSOE i el PP estiguin a l'altura de les circumstàncies al País Basc, i va expressar la necessitat que totes dues formacions arribin a un «entesa especial» a Euskadi.

Per Mayor Oreja, durant la campanya electoral del 13-J, l'entorn abertzale volia «fer la impressió que la kale barroka havia desaparegut». A la vegada, va apuntar, ETA reafirma ara que «existeix un procés d'avanç polític, però que no hi ha pau». En aquest sentit, va assenyalar que els actes violents d'aquest cap de setmana a Euskadi contra una regidora del PSOE i l'Oficina del Govern Militar de Vitòria, «no canvien en res les anàlisis del Govern» ni «té efectes en les negociacions del Govern amb ETA».

«Si es continuen donant les condicions actuals, el Govern continuarà donant llum verda als contactes exploradors per passar d'una treva indefinida a una definitiva. No hi ha canvis en aquell sentit i es mantenen els plantejaments de negociació oberts», va dir.

Mayor Oreja va afirmar que tampoc no hi haurà modificacions en la política penitenciària mentre que no existeixin canvis «profunds» en el procés de pau i en les posicions individuals dels presos etarres. «El Govern té una voluntat clara i permanent (per modificar la política penitenciària), però considera evident que s'hagin de produir aquestes condicions», va recalcar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris