cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
15°

Breus

• CATALUNYA

Advertència de Carod El secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, assegurà ahir que, després de les pròximes eleccions autonòmiques de tardor, el seu partit no pactarà «amb ningú que no accepti reformar l'Estatut d'Autonomia de Catalunya». El líder republicà volgué deixar clar aquest aspecte perquè «després», en eventuals negociacions per formar govern, «a ningú no li soni a novetat». Carod, en una entrevista a Catalunya Informació, remarcà que un «polític responsable», abans de parlar sobre possibles pactes, ha d'«esperar a veure què diu la gent que vol» a través de les eleccions, «i d'acord amb els resultats, ser responsables i veure quina operació de governabilitat responsable podem fer».E.P.

Adéu a l'Ajuntament de Barcelona Miquel Roca (CiU), Alberto Fernández Díaz (PP), Eulàlia Vintró (IC-V) i Pilar Rahola (PI) s'acomiadaran de l'Ajuntament de Barcelona el pròxim dimecres, dia 30, en el que serà el darrer ple de la corporació municipal en funcions. El nou Ajuntament es constituirà el 3 de juliol. La majoria dels bancs del saló de la Reina Regent tindran nou ocupants en la pròxima legislatura, ja que, comptant aquells quatre caps de grup, en total diran adéu al consistori 23 dels 41 regidors de la corporació sortint.E.P.

• POLÍTICA

Gir a l'esquerra El coordinador general d'IU-LV-CA, Antonio Romero, reconegué ahir el seu desig que l'acord aconseguit amb el PSOE per formar «majories d'esquerra» en 118 municipis andalusos «faciliti un gir a l'esquerra de la política global a Andalusia». Després d'apuntar que més d'un milió i mig d'andalusos es beneficien d'aquest acord, ha admès davant el Consell Andalús d'IU el «fort revés» electoral del partit, «menor» a Andalusia, i advocà per un procés de reflexió general. E.P.

Exigència d'IU El coordinador general d'IU-LV-CA, Antonio Romero, demanà ahir al secretari general del PP, Javier Arenas, que «no aprofiti la situació del fenomen filomafiós i filofeixista que representa Gil en benefici propi». Així mateix, reiterà la necessitat que el CESID «aprofundeixi la seva investigació sobre el blanqueig de doblers negres i les possibles connexions de Gil amb la màfia a la costa del Sol i a Gibraltar». Romero, que va fer aquestes declaracions abans d'intervenir en el primer Consell Andalús d'IU que es realitza després de les eleccions municipals i europees, sortí així al pas de les manifestacions fetes divendres per Arenas en què acusava el PSOE de fer «trampes» per defensar un pacte anti-Gil i, al mateix temps, negociar amb PA i IU la Diputació de Màlaga, on el PP és la llista més votada.E.P.

PP acusa PSOE de ser aprofitat El portaveu del PP al Parlament andalús, Antonio Sanz, criticà ahir el PSOE per tenir una posició d'«aprofitat» i per fer una «lectura interessada dels pactes, falsejant la realitat». En aquest sentit, acusà els socialistes de «fer la traveta i enterbolir» l'acord dels partits democràtics per evitar governs del GIL, que, segons ressaltà, «sí inclou la Diputació Provincial de Màlaga». Sanz es referí així a les afirmacions de dirigents socialistes que el secretari general del PSOE-A i president de la Junta, Manuel Chaves, i el secretari general del PP, Javier Arenas, es varen reunir per acordar deixar fora del pacte anti-Gil la Diputació de Màlaga.E.P.

• AFERS EXTERIORS

El Govern escoltarà Xile Espanya escoltarà «amb gran interès» els arguments xilens sobre la possible extradició del general Augusto Pinochet, però el Govern espanyol no té una posició pròpia en aquest assumpte, afirmà ahir a Río el ministre espanyol d'Afers Exteriors, Abel Matutes. La «petició sobre una possible extradició de Pinochet és un tema en el qual estam disposats a escoltar amb molt interès i respecte el que han de dir els nostres amics xilens», afirmà. Però el «Govern no té una posició política en aquest tema i s'acontentarà a executar en tot moment les sentències dels nostres tribunals que s'encarreguen d'interpretar les lleis», precisà.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris