cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Arzalluz acusa Aznar de no complir la seva promesa de desenvolupar l'Estatut

També advertí a HB que no abandonaran l'aconseguit perquè ells vulguin una utopia

El president del PNB manifestà ahir que l'Estatut d'Autonomia continua sent un instrument útil per a la construcció nacional d'Euskadi i advertí HB que no estan disposats a abandonar l'aconseguit perquè ells vulguin construir una utopia.

Arzalluz, que participà en un míting polític en el municipi de biscaí de Getxo, es referia així a l'intent d'HB de convertir l'assemblea de municipis bascs en l'embrió d'un nou marc juridicopolític per a Euskadi. El polític nacionalista indicà que els dirigents d'HB estan en «bàbia» si pensen que l'Estatut de Gernika i l'Amejoament de Navarra no existeixen. «Creuen que tot el que hem treballat ho deixarem perquè ells tenguin ara una idea i des d'aquí volen construir una utopia?, no; som el partit major aquí i som nacionalistes i, a més l'Estatut és un tema molt seriós».

Afegí en aquest sentit que el poble basc està repartit en diversos territoris i que en el cas d'Euskadi la institució que els representa, el Parlament de Vitòria, representa tres quartes parts de tots els bascs.

Sobre la defensa de l'Estatut de Gernika, el president del PNB tingué paraules de censura cap a José María Aznar per haver dit en el debat sobre l'estat de la nació que s'han acabat les transferències a les comunitats autònomes.

Arzalluz es demanà si Aznar, amb aquesta afirmació, no està incomplint la Constitució que diu defensar.
El dirigent del PNB recordà que el seu partit donà suport al Govern perquè Aznar es comprometé a desenvolupar l'Estatut d'Autonomia i acusà el president de «no haver mogut un dit» per complir aquesta promesa. Arzalluz rebutjà els intents perquè el PNB aprovi la Constitució, «no és la nostra», advertí, i es demanà com és possible que Aznar sigui ara l'abanderat de la Constitució i l'Estatut quan el seu partit (en al·lusió a Aliança Popular) no el va aprovar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris