cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

PP i PSOE justifiquen la seva entesa a Euskadi «per defensar la Constitució»

Els acords s'estenen també a Estepona, Ceuta i Melilla

El PP i el PSOE varen justificar ahir la possibilitat d'assolir acords en el País Basc en la necessitat de defensar «valors constitucionals fonamentals que estan per damunt de criteris polítics», segons va afirmar ahir el portaveu dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba. El portaveu del PSOE va assegurar que aquest principi d'«excepcionalitat» i de «responsabilitat d'Estat» que el seu partit aplica a Euskadi i a Navarra l'estendrà també a Ceuta i a Melilla. El criteri definitiu dels socialistes bascs per a la formulació de pactes a Euskadi passa pel respecte a la llista més votada.

Per la seva banda, el portaveu del Govern, Josep Piqué, i diferents portaveus del PP varen lloar ahir la «legimititat» dels acords que es puguin assolir en el País Basc, i varen considerar que «seria bo» que l'exemple de Navarra s'estengués a Euskadi. El ministre Josep Piqué va destacar que l'acord aconseguit despús-ahir a Pamplona garanteix que el govern de la comunitat serà exercit per la força més valorada per l'electorat.

Després de les converses mantingudes ahir a Vitòria per les delegacions d'ambdós partits, els socialistes varen entendre que el PP pugui governar la Diputació, mentre que els socialistes controlarien l'Ajuntament, a pesar que el PP va ser el partit més votat en les dues institucions. A pesar d'aquest acostament al PP, el PSE-EE no descarta arribar a acords puntuals amb els nacionalistes en determinades instituciones, encara que el portaveu del PNB, Joseba Egibar, va advertir que si populars i socialistes tanquen un pacte a Alaba hauran de «cercar aquesta majoria de govern en altres institucions de la mateixa manera».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris