cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Foment aprova una baixada de les telefonades que va del 6'50% al 10'56

A partir de l'1 de juliol els matins dels dissabtes s'inclouen en la tarifa reduïda

El ministre de Foment, Rafael Arias-Salgado, aprovà ahir una nova reducció dels actuals preus de les tarifes del servei donat per Telefònica, que arriba fins a un 10'56 per cent en el cas de les telefonades interprovincials. Les noves tarifes entraran en vigor a partir de l'1 de juliol. En concret, les modificacions tarifàries aprovades ahir suposen la rebaixa d'un 6'50% en el servei telefònic provincial, d'un 10'56% en el servei telefònic interprovincial, d'un 6'19% en les tarifes de les telefonades internacionals i d'un 5'65% en els serveis de fix a mòbil. Aquestes reduccions tarifàries s'estableixen d'acord amb les previsions recollides en el Reial Decret-Llei aprovat pel Govern el 16 d'abril passat de mesures urgents de liberalització.

Foment va aprovar també l'ampliació dels períodes de tarifa reduïda a 18 hores setmanals en el servei telefònic provincial, interprovincial i internacional que començarà a les 20 hores de dilluns a divendres, avançant a dues hores la seva aplicació. Així mateix, els dissabtes entre les 8 i les 14 hores, que tenien tractament de tarifa d'hora punta, passarà a ser horari de taxa reduïda. A més, es produiran baixades de les tarifes nominals de 0'45 pessetes/minut en el servei telefònic provincial en horari punta; com també de 39'45 a 36'44 pessetes/minut en la de les telefonades interprovincials.

En el cas de les telefonades internacionals, les tarifes es reduiran cinc pessetes per minut (fins a les 54 pessetes) en les comunicacions a la UE (zones 1A, 1B i 2A), on la tarifa reduïda passarà a costar 49 pessetes per minut. De la seva banda, la tarifa nominal de les trucades als EUA baixaran 11 pessetes per minut, fins a situar-se en les 63 pessetes. La tarifa reduïda passarà de 66 a 56 pessetes/minut i la superreduïda baixarà fins a les 51 pessetes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris