cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El Govern no aconsegueix el consens del Parlament sobre el procés de pau

CiU assoleix amb l'oposició del PP que les CA tenguin representació a la UE

97122

José María Aznar no va aconseguir el consens en el tema del procés de pau.

Els grups del Congrés varen tirar ahir endavant 67 resolucions al debat sobre l'estat de la nació, en les quals es demanen actuacions al Govern en matèria de Justícia, control alimentari i política econòmica, però varen ser incapaços de consensuar-ne una sobre el procés de pau a Euskadi. A pesar de les crides al consens en aquest tema realitzades pels representants dels grups en el debat, les posicions exposades a l'hora de redactar un text comú ho varen fer impossible i no hi va haver cap iniciativa defensada pel ple del Congrés. Es varen votar quatre propostes amb la pau en el País Basc com a argument (PSOE, IU, PNB i grup mixt), però cap no va aconseguir el suport necessari per a la seva aprovació.

Els representants de tots els grups varen insistir a continuar cridant al diàleg i varen lamentar el que havia passat responsabilitzant-se'n mútuament.

El PP va dedicar gran part de les seves resolucions a la política comunitària, amb referèncias al desenvolupament de la sanitat, a l'educació, les infraestructures i les comunicacions. A instàncies d'aquest partit, l'Executiu haurà d'impulsar una vertadera dimensió europea de seguretat i defensa, així com mostrar un suport decidit a l'ampliació de la UE i continuar el lideratge de les iniciatives comunitàries en política mediterrània, amb la recerca de nous mecanismes de cooperació pesquera UE-Marroc.

Tres de les iniciatives varen ser aprovades amb el vot en contra del PP, dues d'aquestes del PNB i una de CiU. Entre aquestes, la dels nacionalistes bascs instant el Govern a incloure en els pressuposts per a l'any 2000 una regulació específica generosa per qui varen ser empresonats durant la Guerra Civil.

Convergència i Unió va aconseguir que s'aprovassin les seves propostes d'incorporar les Comunitats Autònomes a les reunions del Consell de ministres de la Unió Europea i accelerar la implantació del model de l'Administració única.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris