muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
14°

Agricultura demanarà un certificat per a l'entrada de greixos i olis belgues

Es retenen a Catalunya 129 tones d'oli, encara que unes anàlisis en demostraren el bon estat

L'escàndol de la contaminació amb dioxines continua posant sota sospita nous productes. L'oli contaminat, utilitzat per a l'elaboració de pinsos per alimentar animals, continua deixant pistes del seu viatge pel mercat, i provoca noves alertes en diferents sectors de consum. Quan la desconfiança al consum de carn i ous començava a descendir, ahir el periòdic belga Le Soir denunciava que aquest oli podria haver arribat a Espanya, ja que els greixos reciclats, prohibits en el país, es dirigeixen cap a altres països membres, «especialment Espanya». Les autoritats sanitàries espanyoles exigiran un certificat oficial per introduir olis i greixos d'origen no animal procedents d'aquest país.

A Catalunya s'immobilitzaren 129 tones d'oli reciclat destinades a l'elaboració de pinsos per a l'alimentació animal procedents de Bèlgica que s'havien barrejat amb altres procedents d'Alemanya. El senyal d'alarma saltà davant un informe dels inspectors europeus, que advertiren sobre la dubtosa qualitat d'aquest oli amb destí a l'Estat espanyol, encara que s'ha d'esperar l'informe de les autoritats belgues. Així mateix, la Comissió afirmà que no existeix cap limitació a l'exportació d'oli perquè és un producte totalment legal.

D'altra banda, des de Brussel·les manifestaren que és responsabilitat de les autoritats espanyoles prendre les precaucions pertinents, encara que l'Executiu assenyalà que no hi ha per què alarmar-se perquè l'informe no és oficial i encara requereix la resposta belga. En qualsevol cas, el Ministeri d'Agricultura assegurà que després de sotmetre els cincs lots d'oli a anàlisi, no han trobat cap producte contaminant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris