nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Pujol reconeix que la «connivència» amb el Partit Popular perjudica CiU

No creu que Maragall sigui un rival de més pes polític que Clos

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, reconegué ahir que la imatge de «connivència» amb el PP ha perjudicat CiU en aquestes eleccions municipals, encara que assenyalà que CiU continuarà «assegurant l'estabilitat i governabilitat» de l'Estat. Pujol, no obstant això, deixà clar que es proposa, de cara a les eleccions catalanes de la tardor, «evitar que el PP vagi més enllà de certs límits a Catalunya».

Pujol reiterà el seu objectiu d'aconseguir «més de 60 diputats» per ser «menys dependents» del PP o de «qui sigui». «Com més forts siguem al Parlament de Catalunya més podrem actuar amb plena llibertat i més força tindrem per negociar amb Madrid», afirmà. Es mostrà convençut que aquest objectiu està al seu abast i que no compta amb cap element per considerar que el nou candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Pasqual Maragall, sigui un rival de «més pes» polític que els anteriors.

Pujol, en la línia de desmarcar-se del PP a Catalunya, apostà per pactar amb el PSC i fins i tot amb IC als municipis en què això sigui possible, recordant que en la passada legislatura han existit pactes per a la governabilitat municipal amb el PSC a Tarragona, Badalona, Cerdanyola, Sant Boi, entre altres, i amb IC a Vilanova i la Geltrú. «Estam disposats a seguir fent-ho», afirmà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris