muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
14°

El Congrés demana la reorientació de la política penitènciaria per la treva d'ETA

El ple del Congrés aprovà ahir per unanimitat una moció en la qual s'insta el Govern a culminar «en el temps més immediat possible» una nova orientació consensuada, dinàmica i flexible de la política penitenciària d'acord amb la fi de la violència i en la qual es recorda la mecessitat del diàleg.

La moció, llegida en iniciar-se el debat per la secretària primera de la Mesa de la Cambra, María Bernarda Barrios, va ser conseqüència d'una esmena transaccional consensuada al llarg de l'horabaixa per totes les forces parlamentàries partint d'un text presentat inicialment pel PNB i Eusko Alkartasuna.

Tots els grups proclamaren així que «el diàleg, el consens i el respecte als principis democràtics i a les legítimes opcions polítiques dels ciutadans ha de regir tot el procés», evitant actituds d'enfrontament entre posicions ideològiques diferents.

Recordant la moció aprovada per unanimitat el passat mes de novembre en la qual es demanà a l'Executiu que adoptàs determinades mesures per aconseguir la pau, s'instà el Govern a culminar una «efectiva» reorientació de la política de presos i a activar «accions concretes i efectives de rescabalament a les víctimes» de la violència.

Margarita Uría, en nom del PNB, assegurà a l'Executiu que una nova orientació de la política penitenciària significa avançar en «qualque cosa diferent de l'anterior» i reinterpretà una frase repetida per dirigents del PP i del PSOE: la pau no té preu.

Segons ell, com quan els pares diuen que l'educació dels seus fills no té preu, aquesta afirmació ha de significar que en el procés de pau «no repararem en despeses, fins i tot en desgastaments, sempre que aquests siguin democràticament assumits».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris