nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

El fiscal demana 150 anys de presó per als etarres que mataren Jiménez Becerril i la dona

Els tres integrants del Comando Andalusia d'ETA són jutjats des d'avui a l'Audiència Nacional

El Ministeri fiscal demana un total de 150 anys de presó per a tres presumptes integrants del comando Andalusia d'ETA, que seran jutjats a partir d'avui en l'Audiència Nacional, pels assassinats del regidor del PP de l'Ajuntament de Sevilla Alberto Jiménez Becerril i la seva dona Ascensión García.

El fiscal, en el seu escrit de conclusions provisionals, relata que el gener del 1997 José Luis Barrios Martín s'integrà en el comando Andalusia d'ETA, al qual posteriorment se sumaren Miguel Azurmendi Peñagaricano i María Teresa Pedrosa Barrenechea.

Aquests tres integrants del comando reberen instruccions de José Javier Arizcuren «Kantauri» d'atemptar contra membres del PP, per la qual cosa realitzaren seguiments i intentaren matar el setembre del 1997 els regidors José María Gómez Muñoz i Francisco Gómez Aguilar a Rincón de la Victoria (Màlaga) i elaboraren informacions per segrestar l'edil de Nerja Pezzi Ceretto.

A més, prossegueix el fiscal, col·locaren un llançagranades contra la Comandància de la Guàrdia Civil de Granada el setembre del 1997 i ambdós cotxes bombes al pas dels batles de Granada, Gabriel Díez Berbel, i Sevilla, Soledad Becerril, fets pels quals se segueixen sumaris independents.

Durant diverses setmanes els tres processats vigilaren els dijous i caps de setmana els regidors de l'Ajuntament de Sevilla del PP i altres membres d'aquest partit que se solien reunir en el bar Antigüedades del carrer Argote de Molina, fins que es posaren d'acord per atemptar quan tinguessin oportunitat contra Alberto Jiménez Becerril i la seva dona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris