cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°

EH creu que s'ha demostrat que ETA vol solucionar el conflicte però el Govern no

Otegi assegura que l'Executiu central actua amb una estratègia repressiva

84584

Joseba Permach, Arnaldo Otegi i Juan José Petrikorena, en roda de premsa.

El portaveu d'HB, Arnaldo Otegi, digué ahir, després de conèixer el comunicat d'ETA que reconeix l'existència d'un contacte entre l'organització armada i el Govern, que pareix que l'Executiu «no està disposat a respectar la paraula d'Euskal Herria ni l'aposta democràtica» de la societat basca.

Otegi va oferir una roda de premsa a Sant Sebastià, juntament als també membres de la Taula Nacional d'HB Joseba Permach i Juan José Petrikorena, en la qual analitzar el comunicat en el qual ETA va admetre dimarts haver mantingut una reunió amb l'Executiu central a petició d'aquest. A la nota remesa dimarts a diferents mitjans de comunicació bascs, l'organització armada va plantejar «la necessitat de respectar el procés iniciat i la paraula d'Euskal Herria», i assegurà que, per part del Govern, es va rebutjar aquesta possibilitat.

Segons Otegi, el comunicat deixa «clar» que per part d'ETA «existeix una voluntat política total, no només de superar el conflicte, sinó també de protegir el procés democràtic iniciat a Euskal Herria». «ETA "afegí" ha provat que té una voluntat política total per posar fi al conflicte, per plantejar una solució democràtica i per protegir el procés democràtic que s'ha obert». Per contra, Otegi digué que, a tenor del recollit en el comunicat d'ETA, «pareix que el Govern no ha adoptat encara la decisió de respectar el procés democràtic obert a Euskal Herria».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris