cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

ETA considera que la reunió amb el Govern estableix les bases per al diàleg

Mayor nega que l'anunci del contacte amb la banda sigui una maniobra electoral

La banda armada ETA confirmà ahir, mitjançant un comunicat datat el juny de 1999 i enviat a Ràdio Euskadi, que va mantenir una reunió amb interlocutors del Govern després que el mateix Executiu li hagués proposat un contacte directe. «Mitjançant aquesta nota, ETA vol donar a conèixer a la societat basca que ha tingut un contacte directe recent amb el Govern espanyol». L'organització armada assegura que en el procés polític obert «el Govern espanyol va proposar a ETA un contacte directe, i després d'unes comunicacions per escrit es va realitzar aquell contacte directe».

ETA explica que el seu plantejament durant la reunió va ser el de preguntar als interlocutors del Govern per la seva «voluntat de respectar i de jugar democràticament» en el procés de pau, perquè aquesta és la intenció també d'ETA de donar suport a aquell procés i d'aconseguir el respecte a aquest procés». ETA defineix l'encontre com un intercanvi d'opinions entre ETA i l'Estat, les conclusions del qual estableix les bases «per continuar en el futur».

Hores abans, el ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, rebutjà les acusacions que l'anunci realitzat pel president del Govern explicant el contacte amb ETA sigui una maniobra electoral. Mayor Oreja precisà que serien molt discutibles els avantatges que aportarà aquest anunci. També va comparar el PNB amb aquell que rep una extorsió d'ETA i la paga, i demanà que s'acabi amb la «mesquinesa» entre els partits d'àmbit espanyol.

Mayor explicà que l'anunci d'Aznar no pot ser una «maniobra electoral perquè són molt discutibles els avantatges d'uns i dels altres». «Les coses són més senzilles d'allò que semblen», digué. Afirmà que, en aquestes circumstàncies, «sempre és discutible qui guanya i qui perd electoralment».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris