cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

El Govern diu que els contactes amb ETA estan oberts

Josep Piqué assegura que no hi ha ni una posició rígida ni immòbil per part de l'Executiu central

El ministre d'Indústria i portaveu del Govern, Josep Piqué, digué ahir que «els contactes amb ETA són oberts», però matisà que no és rellevant la manera en la qual s'articulen, encara que sí considerà de rellevància el fet que «no hi ha cap posició rígida en el sentit d'immòbil» per part del Govern. Amb relació a la possible mediació de l'Església basca, digué que ni confirma ni desmenteix la notícia i afegí que el paper d'aquesta és «essencial» per crear un clima de pau i convivència en el País Basc.

Piqué recordà que el passat 3 de novembre «el president del Govern autoritzà que hi hagués contactes amb ETA, cosa que permetrà autoritzar l'autèntica voluntat de pau de la banda terrorista». En aquest sentit, digué que el Govern també ha dit en moltes ocasions que quan hi hagués alguna cosa «realment substanciosa per comunicar a la societat espanyola, es faria i que mentrestant la discreció ha de ser la norma».

«S'ha d'actuar amb molta seriositat, molt de sentit de la responsabilitat i el Govern ha de donar, a més, clares mostres a l'altra part d'aquesta seriositat». Puntualitzà i insistí que aquesta autorització del president del Govern «continua vigent», per tant, afegí, «els contactes amb ETA són oberts, com ha dit el ministre de l'Interior acollint-se al tenor literal de la pròpia declaració del president del passat dia 3 de novembre».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris