cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Breus

• CRÒNICA NEGRA

Citats per a la setmana que ve Els familiars del nin que morí víctima de maltractaments a Madrid prestaran declaració com a testimonis la propera setmana, en no poder comparèixer a la citació d'ahir, que coincidia amb l'enterrament de la víctima al cementeri musulmà de Griñón, segons fonts jurídiques. El Jutjat d'Instrucció número 7 de Madrid havia citat per avui familiars de la mare del nin, que anaren a la casa poc després de morir el nin de cinc anys diumenge passat, fets pels quals és a la presó el company de la mare, el libanès Mohamed Alí T, de 33 anys.E.P.

• AFERS EXTERIORS

Força d'interposició El portaveu del Govern, Josep Piqué, precisà que, encara que el Govern havia aprovat la participació espanyola amb un màxim de 1.200 homes en una força d'interposició internacional, després de la nova situació a Kosovo haurà de definir quin serà la participació d'Espanya d'acord amb les decisions que vagi adoptant la comunitat internacional. En aquest sentit, puntualitzà que «Espanya ha tingut la mateixa actitud solidària que ha tingut aquestes darreres setmanes i mesos amb relació a aquest conflicte». També digué que el desenvolupament de la crisi als Balcans ha servit perquè hi hagi hagut un ampli consens per nomenar Solana míster Pesc.E.P.

Rugova viatjarà a Madrid El ministre d'Afers Estrangers, Abel Matutes, afirmà ahir a Madrid que «tenim la pau a l'abast de la mà» a Kosovo, i mostrà la seva confiança que en «pocs dies» cessin definitivament les hostilitats, es pugui iniciar la retirada de les forces sèrbies, i s'aturin immediatament els bombardeigs. Matutes, que ha fet aquestes manifestacions després de reunir-se amb els portaveus d'Exteriors dels grups parlamentaris per explicar-los el resultat de la Cimera de Colònia i l'acord sobre Kosovo, revelà que la setmana que ve viatjarà a Madrid el líder dels albanesokosovars moderats, Ibrahim Rugova, amb el qual tractarà sobre el futur de Kosovo. E.P.

• TRANSPORTS

Satisfacció d'Aznar per l'acord d'Ibèria El president del Govern, José María Aznar, mostrà ahir a Colònia satisfacció per l'acord entre els pilots d'Ibèria i assegurà que «s'ha fet un bon treball». En roda de premsa del Consell de Colònia assenyalà que «m'alegr molt que els treballs que s'han iniciat en la conclusió d'un acord entre els pilots hagi arribat a bon port». Aznar assenyalà que li sembla que «sincerament s'ha fet un bon treball, s'ha fet bé i evidentment en aquell terreny i en aquesta circumstància esper ara més que mai la col·laboració de tots per superar les dificultats que es puguin plantejar».E.P.

• TRIBUNALS

Confirmada condemna a membre d'HB El Tribunal Suprem confirmà ahir la condemna a sis anys de presó, i multa de 500.000 pessetes, que el Tribunal Superior de Justícia de Navarra imposà el 1997 al parlamentari foral d'HB Sotero Etxandi Juanikotena com autor d'un delicte de col·laboració amb ETA, segons la sentència. L'Alt Tribunal considera provat que després de la desarticulació del comando Donosti el parlamentari Sotero Etxandi ajudà el 1993 a fugir a França a l'etarra Rosario Ezquerra, qui des del 1979 havia desenvolupat per a ETA tasques de suport, infraestructura, correu i vigilància d'objectius.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris