cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

La Fiscalia Anticorrupció arxiva les diligències obertes contra Tomey

La Fiscalia Anticorrupció ha arxivat les diligències obertes per investigar una denúncia de Nueva Izquierda contra el president de la Diputació de Guadalajara i senador del PP, Francisco Tomey, pels presumptes delictes de prevaricació, ús indegut d'informació privilegiada i tràfic d'influències, en relació a la concessió d'uns crèdits a una empresa de la qual eren socis la seva esposa i un germà seu, segons fonts jurídiques.

Les diligències d'investigació varen ser obertes per la Fiscalia Anticorrupció l'abril de 1998, després de la denúncia presentada pel diputat de Nueva Izquierda a les Corts de Castella-la Manxa José Molina. El fiscal en cap Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, ha dirigit la investigació durant més d'un any i n'ha firmat el decret d'arxivament, ja que no ha trobat indicis de delicte en els fets denunciats, segons les mateixes fonts. José Molina denuncià Tomey per la concessió de crèdits de fins a 500 milions de pessetes a una empresa de la qual són socis l'esposa i un germà del senador. També considerava irregulars les activitats d'una altra empresa relacionada amb Tomey i dedicada a les assegurances, Proases, que s'hauria beneficiat de contractes per part de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, el vicepresident de la qual és el senador del PP.

L'arxivament es fa un mes després que el Tribunal Suprem acordàs arxivar la causa que s'instruïa contra Tomey per un presumpte delicte de falsedat en document oficial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris