nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Serra creu encertat l'ascens del general Cañadas, que donà suport al cop d'Estat

Almunia no es refia d'un militar que ha exhibit aquest comportament

El ministre de Defensa, Eduardo Serra, considerà ahir encertat l'ascens del general Juan Cañadas Lorenzo, un dels firmants del Manifest dels Cent que donà suport al cop del 23-F de 1981, aprovat en el Consell de Ministres del 16 d'abril passat.

Serra assegurà que «seria extraordinàriament poc encertat fer processos d'intencions» avui en dia, quan a Espanya està en vigor un estat de dret, la legislació del qual defineix els actes il·legals, com han de ser reflectits en els fulls de serveis i quan s'han de cancel·lar aquestes anotacions. El ministre va fer aquestes declaracions durant la conferència de premsa conjunta feta ahir al Ministeri de Defensa amb el seu homòleg eslovè, Franci Demsar.

Serra explicà que per proposar els ascensos a general, que el Consell de Ministres aprova per reial decret, es té en compte «els fulls de servei, els informes classificats i els informes dels Consells Superiors dels Exèrcits» sobre cada candidat.

D'altra banda, el secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, indicà que ell «no es refia» d'un militar amb el comportament que es predica de Juan Cañadas, la firma del qual figura al peu de l'esmentat manifest, en què s'evidenciava el suport als colpistes dels comandaments intermedis de l'Exèrcit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris