cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El Govern confia que pilots i Ibèria arribin a un acord però no descarta la via judicial

Piqué creu que «no ha d'espantar» un eventual recurs als tribunals per solucionar les diferències

El Govern confia que Ibèria i el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) arribin a un acord per a la signatura del conveni col·lectiu i no descarta deixar en mans dels tribunals resoldre les possibles discrepàncies, assenyalà ahir el portaveu del Govern i ministre d'Indústria, Josep Piqué.

Si finalment alguna qüestió resulta impossible de solucionar en el marc de la negociació, el «lògic i racional», digué Piqué, seria que aquesta discrepància passàs als tribunals, perquè, mentrestant, els pilots i la companyia establissin un clima de confiança en benefici dels ciutadans; en qualsevol cas, afegí, l'opció d'acudir a la via judicial «tampoc no ens ha d'espantar».

Precisà que el Govern acceptarìa recórrer als tribunals, però «en darrera instància», si no s'aconsegueix un enteniment mitjançant la negociació, però insistí que encara confiava en un acord, que, en qualsevol cas, hauria d'esser «el més global possible».

Per la seva part, el ministre de Foment, Rafael Arias Salgado, va coincidir amb Piqué en el seu desig d'arribar a un pacte quant abans millor i va fer resenya en el seu interès perquè els espanyols puguin gaudir de les seves vacances sense cap tipus de problema de transport aeri. Ressaltà la necessitat d'arribar a un acord ràpid perquè els espanyols puguin afrontar les seves vacances amb «la certesa raonable» que caracteritza el transport aeri en tota la Unió Europea, tot i que va admetre que «té també alguns problemes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris