cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Breus

• CATALUNYA

Camps posa càrrec a disposició de Pujol El diputat de CiU, Jaume Camps, assegurà ahir en declaracions a Com Ràdio que ha posat la seva «acta de diputat a disposició dels alts càrrecs del partit, Jordi Pujol i Pere Esteve», que al seu torn li han preguntat «si estava boig». «Si la meva dimissió servís per emmarcar el cas en l'aspecte estrictament professional, jur que dimitiria ara mateix, però el mal ja està fet i a més s'interpretaria com una confessió de culpabilitat», afegí. Camps assenyalà que entén i encaixa «les conseqüències polítiques que es derivin, i que si d'aquest fet es desprèn un atac polític, fins i tot ho entendré». EPR.

La prudència de Molins El candidat de CiU a la batlia de Barcelona, Joaquim Molins, apuntà ahir que el desenvolupament dels fets i les informacions que van sorgint sembla indicar que, com a mínim de moment, és encertada la «prudència» que la seva formació ha adoptat davant el suposat cas de finançament irregular del PSC, denunciat per un regidor d'ERC a Lleida. «Sembla que el temps ens doni la raó que la prudència i el respecte són necessaris», va dir ahir l'alcaldable, preguntat pels periodistes sobre si l'actitud de CiU deguda al dubte que aquestes acusacions tinguessin fonament. EFE.

Comitè de les regions d'Europa El secretari general de CDC i candidat de CiU al Parlament europeu, Pere Esteve, proposà ahir des de Berlín convertir l'actual Comitè de les Regions d'Europa en «un organisme vinculant amb competències legislatives limitades». Esteve anuncià que inclouran aquesta proposta en el programa electoral de CiU per a les pròximes eleccions europees. El Comitè de les Regions és un organisme consultiu de la Unió Europea per matèries relatives als poders regionals i també locals d'Europa. EPR.

• POLÍTICA

Contradiccions de Redondo Terreros El parlamentari del PP Fernando Maura manifestà ahir que el secretari general del PSE-EE, Nicolás Redondo Terreros, es contradiu en donar suport a la convocatòria de vaga del 21 de maig, «que ell mateix ha criticat». Al seu judici, el «canvi de postura» es deu al fet que els socialistes tenen interès a «fer seguidisme de la posició adoptada per UGT». «És curiós que, en tan pocs dies, hagin passat de criticar la convocatòria a expressar el seu suport públic». Maura assenyalà que «ells sabran millor que ningú per què ho fan, però la impressió que tenim és que estan fent seguidisme de la postura decidida per UGT». Qualificà d'«error» la vaga convocada per reclamar la jornada de 35 hores, «una causa que ha de canalitzar-se per la via dels convenis col·lectius». EPR.

Llei d'edificació El ple del Congrés rebutjà ahir les esmenes a la totalitat de devolució del projecte de Llei d'ordenació de l'Edificació (LOE) presentades pels grups parlamentaris del PSOE i IU, respectivament, per 148 vots en contra (PP, CiU i PNB) i 101 vots a favor (PSOE, IU) i 4 abstencions. Pel grup socialista, el text és rebutjable perquè no conté una normativa en matèria de salut i seguretat a la feina, una concreció respecte de la protecció del medi ambient i l'escassa referència del sistema de responsabilitats i garanties que inclou.

• JUSTÍCIA

Judici pel cas Raval L'Audiència de Barcelona ha conclòs la instrucció del sumari obert pel cas dels pederastes del barri del Raval de Barcelona durant l'estiu de 1997 i ha ordenat l'obertura de judici oral contra cinc dels processats. Les acusacions de la Fiscalia, la Generalitat i les altres acusacions particulars es dirigiran contra Xavier Tamarit Tamarit, com a autor de sis delictes continuats d'abusos sexuals, nou delictes d'abusos sexuals i un més d'exhibicionisme; Jaume Lli Docasar, processat per llogar un nin amb fins sexuals durant els caps de setmana, i els pares del menor, Antonio Durán Cardador i Núria Martín Castillo. EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris