algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Posada Moreno substitueix Loyola de Palacio al capdavant d'Agricultura

Jurarà el càrrec avui i després assistirà al seu primer Consell de Ministres

100390

El secretari d'Estat d'Economia, Cristóbal Montoro, amb el nou ministre.

El president del Govern, José María Aznar, ha proposat al rei el nomenament de Jesús Maria Posada Moreno com a ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, en substitució de Loyola de Palacio, elegida cap de llista popular a les europees, segons informà ahir la Secretaría d'Estat de Comunicació. El nou titular agrari és diputat del Grup Popular per Sòria i president de la Comissió d'Infraestructures del Congrés, així com portaveu en temes d'aigua.

El nou ministre jurarà el seu càrrec avui a les nou i mitja del matí en el Palau de la Zarzuela i posteriorment assistirà, per primera vegada, a una sessió del Consell de Ministres. El nou ministre d'Agricultura substituí José María Aznar a la Presidència de la Xunta de Castilla i Lleó quan aquest deixà la Comunitat per presidir l'aleshores Aliança Popular, en 1989. Fins llavors, Posada havia desenvolupat el càrrec de conseller de Foment del Govern autònom, lloc que va ocupar des de 1987 fins que, el 1989, fou «sacrificat» en virtut d'un pacte de Govern amb el CDS, que va obligar a deixar espai a l'Executiu per dos membres d'aquesta formació.

Jesús Posada va néixer el 4 d'abril de 1945 a Sòria, és enginyer de Camins per la Universitat Politècnica de Madrid, llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense i funcionari del Cos d'Administradors Superiors de l'Estat, des de 1974. La seva trajectòria professional i política inclou els càrrecs de vicesecretari general tècnic d'Obres Públiques fins el 1979, més tard i fins el 1981 va ocupar el càrrec de governador civil d'Huelva. Un any més tard el nomenaren director general de Transports Terrestres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris