cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Breus

• POLÍTICA

Sistema de finançament de Zaplana El president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, avançà ahir algunes línies del model de finançament autonòmic que intentarà consensuar amb altres comunitats autònomes abans de la revisió de l'actual sistema, l'any 2001. La proposta vol aprofundir en l'autogovern i l'autonomia financera, per la qual cosa recull, a més de l'increment del percentatge de recaptació de l'IRPF, la participació en la imposició sobre el consum i en la recaptació d'imposts especials "hidrocarburs, tabac o matriculació de vehicles entre d'altres" així com la participació en la gestió de l'IVA i de l'Agència Tributària. EPR.

Retrets del PSOE La secretària general del Grup Socialista en el Congrés, María Teresa Fernández de la Vega, retragué ahir a Aznar que hagi decidit una crisi de Govern pensant més en els seus interessos personals i del seu partit que en els generals. Així valorà la decisió d'Aznar de nomenar la ministra d'Agricultura, Loyola de Palacio, candidata del PP a les eleccions europees, que es fan el dia 13 de juny, i que comporta obligatòriament la seva sortida del Govern. EPR.

Defensa a Europa La ministra d'Agricultura, Loyola de Palacio, es referí ahir a Castelló al repte que haurà d'afrontar com a candidata del Partit Popular a les eleccions europees, ja que podrà prendre decisions directes en qüestions que afectaran el 80 per cent de les lleis que posteriorment s'aprovin a Espanya». La ministra advertí de la necessitat de coordinar les futures adhesions de països de l'Europa de l'Est perquè no perjudiquin els interessos de sectors espanyols. EFE.

«Gran fracàs» el pacte PP-CiU El primer secretari del PSC, Narcís Serra, qualificà ahir de «gran fracàs» el desenvolupament del pacte al qual varen arribar CiU i PP fa gairebé tres anys, sobretot el que es refereix al finançament autonòmic i sanitari, les inversions de l'Estat a Catalunya, i la transferència de la gestió dels ports. Serra realitzà aquestes declaracions després de la reunió del ple de la Comissió del PSC que analitzà el desenvolupament del Pacte del Majèstic, ja que dimecres que ve es compleixen tres anys de la seva firma. Segons Serra, el «trist» pacte de governabilitat fa aigües per tres parts. Una són els acords que eren un «error en si mateix». La segona són aquells que no s'han complert. I la tercera són els que s'han dut a terme, però mal gestionats per la Generalitat.EPR.

Trillo, accidentat El president del Congrés dels Diputats, Federico Trillo, suspengué ahir i avui totes les activitats programades per guardar repòs, per prescripció mèdica, després de l'accident sofert en la N-400, en la rotonda d'entrada a Toledo. Fonts de la Presidència indicaren que com a mínim durant dos dies romandrà en el seu domicili, al costat de la seva dona i fills, recuperant-se de les contusions i les fissures a dues costelles que ha patit a causa d'aquest sinistre. Federico Trillo ha rebut des de dissabte passat multitud de telefonades interessant-se pel seu estat, entre elles la del rei Joan Carles, que el va cridar personalment, i la del president del Govern, José María Aznar.EPR.

• CATALUNYA

L'acostament de CiU i ERC El president del Partit Popular de Catalunya, Alberto Fernández Díaz, manifestà ahir que «des del PP criticam els plantejaments de Jordi Pujol d'acostar-se als independentistes d'ERC, per la qual cosa s'allunyen de la centralitat i s'acosten a l'abisme de l'aventura incerta». Fernández Díaz creu que «CiU està al final de l'etapa política i necessita radicalitzar el seu discurs per no mantenir el mateix missatge que ha practicat al llarg de 20 anys. Des del PP critiquem aquest acostament de CiU a ERC». EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris