cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Mayor Oreja afirma que «ETA és qui mana en el front nacionalista basc»

Almunia adverteix que «sense el Pacte de Lizarra, la pau seria molt més a prop»

99682

El secretari general del PSOE, Joaquín Almunia.

El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, afirmà ahir que «s'ha posat en marxa al País Basc una estratègia de ruptura i ara es confirma que ETA exigeix i mana en el front nacionalista» i afegí que «si políticament i electoral al PNB no li convenia aquest acord abans de les eleccions sembla que al final, una vegada més, s'ha imposat la voluntat d'ETA i d'HB».

De la seva banda, el secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, envestí contra les pretensions dels nacionalistes bascs i advertí que, si no existís el pacte de Lizarra, «seríem molt més a prop de la pau». La candidata socialista als comicis europeus, Rosa Díez, va reclamar la «valentia» del PNB a defensar la independència d'Euskadi a Europa.

Segons Almunia, l'«únic front» que existeix és el de Lizarra i «si no fos per aquest compromís tancat del nacionalisme, seríem ara molt més a prop de la pau». «Sense aquest pacte de ferro hauríem aprofitat millor la immensa oportunitat de la treva d'ETA, de la seva derrota, ja que només amb Estella poden aparèixer somrients encara els d'ETA, tot i que mai més no podran aspirar a una victòria sobre la democràcia», advertí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris