nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Breus

• POLÍTICA

Otegi lamenta oportunitat històrica El portaveu d'EH, Arnaldo Otegi, lamentà ahir «l'oportunitat perduda» de cara a concórrer conjuntament amb la resta de partits de Lizarra a les eleccions europees presentant una «campanya nacional». Així mateix, considerà necessari establir «aliances institucionals» després dels comicis forals i municipals amb les forces polítiques «capficades» a desenvolupar el procés polític obert després de Lizarra-Garazi i la treva d'ETA. EPR.

«El Govern està encertat» El batle d'Ermua, Juan Carlos Totorica, manifestà ahir a Sevilla que la situació que s'està vivint a Euskadi respecte de la treva d'ETA «està carregada de tensions socials i polítiques per les diferents perspectives que hi ha en relació amb el futur d'Euskadi». No obstant això, Totorica afirmà que, «en el fet bàsic», el Govern està «encertant» a l'hora de fer front al procés. EPR.

• CATALUNYA

Pujol defensa Farreres El president de la Generalitat, Jordi Pujol, defensà ahir al Parlament de Catalunya el seu conseller de Treball, Ignasi Farreres, i afirmà que és «perfectament legítim» que «després d'11 anys (en la Generalitat) consideri que ja en té suficient». Pujol va fer aquesta reflexió en contestar una pregunta del portaveu d'IC-V, Jordi Guillot, sobre l'actual situació de la Conselleria de Treball després de la crisi dels fons de formació ocupacional i la seva sortida de diversos alts càrrecs. EPR.

El català al cinema, inquietant El conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Maria Pujals, realitzà ahir al Parlament de Catalunya un balanç «positiu» del primer any d'entrada en vigor de la Llei de Política Lingüística, encara que afirmà que es manté una «situació inquietant» per al català en l'àmbit de la justícia, l'economia, el cine, el vídeo, la premsa diària i les indústries de la cultura i de la informàtica. EPR.

Res a veure amb Sant Pere de Torelló El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Pere Macias, afirmà ahir que «no té res a veure amb el govern de la Generalitat» la sentència del Tribunal Suprem que ratifica les condemnes pel cas de Sant Pere de Torelló, un escàndol urbanístic que va provocar el 1994 la dimissió del llavors conseller Josep Maria Cullell. El cas de Sant Pere de Torelló tornà ahir al Parlament de Catalunya, a través d'una interpel·lació del diputat d'IC-V Joan Boada, qui ha acusat Jordi Pujol de ser el responsable d'«una conjura planificada i sincronitzada per posar en marxa una maquinària de prevaricació amb l'únic fi d'omplir les butxaques al cunyat de Cullell». EPR.

• ECONOMIA

Dades de l'IPC harmonitzat L'IPC harmonitzat espanyol va pujar el 0'4 per cent al març i es va situar en 2'1 per cent, tres dècimes per sobre de la taxa interanual de febrer (1'8 per cent), segons dades fetes públiques ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquesta manera, la taxa interanual harmonitzada espanyola es va situar el passat mes vuit dècimes per sobre dels preus harmonitzats de febrer en tota la Unió Europea (1'0 per cent) i una dècima per sota de l'IPC interanual aconseguit al març, que va ser del 2'2 per cent. L'índex europeu i els índexs dels restants països de la UE de març es publicaran en els propers dies per Eurostat. EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris