cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

Els pares podran escollir de mutu acord l'ordre dels cognoms dels fills

En el cas que no hi hagi consens el nin haurà de dur el cognom del pare en primer lloc

Tots els grups parlamentaris aprovaren ahir que l'ordre dels llinatges pot ser determinat pels pares de mutu acord, quan donaren el vistiplau al projecte de llei que unifica les propostes presentades en el seu dia al respecte per Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida, PSOE i PP.

Finalment, el Partit Socialista va renunciar que els tribunals decideixin quan hi ha discrepàncies entre els progenitors, posició que encara mantenen IC i IU, per la qual cosa es mantindrà com a primer llinatge el del pare en aquests casos.

La proposició de Llei sobre Noms i Llinatges i el seu Ordre, que serà ratificada pel Ple del Congrés a les properes setmanes abans d'encarar la recta final de la seva tramitació en el Senat, estableix que l'ordre escollit pel primer descendent serà vàlid per a la resta de germans i que, en qualsevol cas, els fills podran sol·licitar l'alteració de l'ordre quan arribi la majoria d'edat.

Els pares també podran decidir que sigui el matern el que figuri com a primer llinatge si tenen fills menors, encara que l'opinió d'aquests haurà de ser escoltada si tenen suficient judici. Quan només es conegui un dels progenitors, aquest tindrà tota la capacitat de decisió sobre els llinatges que s'imposen al fill.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris