cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El lehendakari advoca per noves eines de diàleg per la pau

El Govern central adverteix que seria un greu error prescindir d'Ajuria Enea

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, advocà ahir davant el president del Govern, José Maria Aznar, per «nous instruments de diàleg» i una «nova orientació consensuada, flexible i dinàmica» en matèria penitenciària per cercar el cessament definitiu de la violència.

Després d'una reunió de dues hores i quart, Ibarretxe va comparèixer davant els mitjans de comunicació i va llegir una declaració, en euskera i castellà, en la qual, segons assenyalà, encara que seria «discret» amb els afers tractats amb Aznar, volia traslladar els seus punts de vista, ja que, després de la treva d'ETA, «hem de tenir perspectiva». Precisà que «estam vivint una cosa que pocs sospitaven fa un any» i subrratllà que «cada dia la pau és més a prop» i que tant la societat com el lehendakari «volem viure en pau», per la qual cosa va reclamar «un gran esforç» per eradicar la violència i aconseguir la «treva total». Quant a això, s'hi va mostrar «totalment esperançat».

Ibarretxe digué que, sense violència, la defensa de totes les idees és legítima i recordà que el Govern basc està contra la violència i «ens solidaritzam amb qui l'han sofert i la sofreixen, i estam absolutament a favor d'acceptar la voluntat de la societat basca». Al seu parer, aquestes idees són comunes en tots els partits polítics, com es va demostrar en el fòrum d'Ajuria Enea, i «allò que s'ha de fer és aplicar-ho».

De la seva banda, el Govern espanyol va advertir ahir que seria «un greu error» prescindir «del que significa l'esperit» del Pacte d'Ajuria Enea en favor d'un altre nou fòrum de diàleg i va reclamar l'acabament definitiu de la violència i una condemna expressa des de tots els partits per una «flexibilitat» de la política penitenciària.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris