nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Consolats i legacions informaran els etarres sense causes pendents perquè puguin tornar

Mayor: «L'escenari no canviarà perquè desaparegui la violència al carrer»

69874

Mayor Oreja.

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, va anunciar ahir que el servei exterior d'Espanya, els consolats i les ambaixades, seran els encarregats d'informar els etarras fugits que no tenen causes pendents amb la Justícia perquè puguin tornar a Espanya.

Mayor Oreja, que va realitzar aquestes declaracions després de l'encontre mantingut amb el secretari de la Governació de Mèxic, Francisco Labastida, realitzà una crida perquè els membres de la banda armada que no tenguin causes pendents amb la Justícia retornin a Espanya si ho desitgen.

Afegí que el Govern facilitarà la informació a través dels consolats i de les ambaixades, però no a través de partits polítics o d'altres vies, «perquè els que no tenen causes amb la Justícia ho coneguin, si ho volen saber». El ministre no precisà quants membres de la banda estarien en aquesta situació i aclarí que la Fiscalia de l'Audiència Nacional està recopilant les dades dels fugits d'ETA que no tenen causes pendents.

Explicà que Mèxic és un dels països elegit pels terroristes per residir, no precisà quants dels que no tenen causes pendents estan vivint en aquest país, encara que explicà que hi ha un centenar de membres d'ETA, entre els que tenen causes pendents i els que no en tenen.

Amb relació als presos de la banda armada, Mayor Oreja va insistir que tots els que s'allunyin del terror saben que hi ha una llei penitènciaria que estableix la resocialització com a objectiu. El ministre aclarí que la política penitènciaria només es modificarà per la declaració d'una treva definitiva per part d'ETA o perquè un grup polític es desmarqui d'un grup terrorista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris