algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Breus

• CATALUNYA

Declaracions de Maragall Pasqual Maragall afirmà ahir que Catalunya ha d'implicar-se més en la definició d'Espanya i no tant en la seva governabilitat i opina que aquest és un concepte del que s'ha abusat molt. Maragall va fer aquestes declaracions en la presentació del llibre de Xavier Rubert de Ventós Catalunya: de la identitat a la independència, del qual és autor del pròleg. El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat afirmà que en un principi era partidari d'implicar-se en la governabilitat d'Espanya, però que ara no, atès que «no ens ha anat gaire bé els darrers 20 anys» en aquesta qüestió. EPR.

Denúncies del PP El PP denuncià ahir que l'Ajuntament de Barcelona ha deixat de cotitzar a la Seguretat Social gairebé 53'5 milions de pessetes entre 1993 i 1998, ja que, segons afirmà el regidor Daniel Sirera, va incloure tots els membres del Servei d'Extinció d'Incendis i Salvament dins d'una única tarifa de cotització, quan els 33 sergents i suboficials haurien de separar-se en una altra tarifa.EPR.

• CRÒNICA NEGRA

Dos morts en una allau a Andorra Dues persones moriren ahir a Andorra com a conseqüència d'una allau de neu, segons confirmaren fonts de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Les persones mortes són l'andorrà Albert Viladomat i un francès que era entrenador de la Federació Andorrana d'Esquí. Segons sembla, l'allau afectà un grup de catalans i andorrans que estaven esquiant fora de pistes, entre els quals es trobava l'esquiador Àlvaro Bultó, que resultà il·lès. El grup s'havia desplaçat en helicòpter fins a la zona per realitzar un reportatge fotogràfic.EPR.

• ECONOMIA

Desqualificacions de Borrell El candidat socialista a la presidència del Govern, Josep Borrell, assegurà ahir que les mesures aprovades divendres pel Govern contra el rebrot de la inflació són «simples retallades en les tarifes regulades», però els efectes de les quals en l'Índex de Preus al Consum és inferior a una dècima. Segons Borrell, es tracta de retallades «fetes a corre-cuita», fet que demostren el «fracàs» del Govern en la lluita contra la inflació i l'escassetat d'autèntiques mesures de liberalització en l'economia. «El Govern confon liberalitzar amb privatitzar», comentà.EPR.

• TRIBUNALS

Declaració pel cas Zamora El constructor Miguel Vecino, qui, segons l'imputat Antonio Sangregorio, va participar el 1987 en una reunió amb José María Aznar en la qual li va prometre un donatiu de tres milions de pessetes per a la campanya d'Aliança Popular, declararà avui com a testimoni davant el magistrat del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín, instructor del cas Zamora.EFE.

Suspensió com a policia L'Ajuntament d'Olot va enviar el passat 15 de març a Antonio Guirado, un dels detinguts per la seva presumpta implicació en el segrest de Maria Àngels Feliu, el comunicat oficial en què se l'informava de la seva suspensió provisional de funcions, segons asseguraren fonts municipals. El consistori desmenteix així les declaracions de l'advocat de l'agent, Sebastià Salellas, en les quals afirmava que això no havia estat comunicat al seu client. EPR.

• AFERS EXTERIORS

Reunió amb el ministre alemany El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, viatjarà avui a Bonn per mantenir una reunió oficial amb el seu homòleg del Govern alemany, Otto Schily. Els dos ministres tenen previst tractar, entre d'altres, diferents qüestions bilaterals relacionades amb l'Acord de Schengen i amb els problemes dels refugiats de la crisi de Kosovo, segons informà Interior. Otto Schily va presidir el passat 7 d'abril, a Luxemburg, el Consell de Ministres de l'Interior de la Unió Europea en què es varen estudiar les mesures per adoptar en ajuda dels refugiats albanesokosovars.AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris