nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Aznar avisa que els nacionalismes causen els mals de l'Europa d'avui

Ahir es presentaren els candidats autonòmics del PP als comicis de juny

El president del Govern, José María Aznar, assegurà ahir, durant l'acte de presentació dels candidats autonòmics del PP als propers comicis de juny, que l'elecció política que s'ha de treure del conflicte que assola ara els Balcans és adonar-se que els nacionalismes «excloents i totalitaris, incapaços d'integrar, són els causants dels mals de l'Europa d'avui». Així mateix, va fer una defensa tancada de la Constitució i dels Estatuts d'Autonomia i recomanà no jugar amb «aventures» allunyades d'ells, que «ens poden dur enrere o fer perillar allò que hem aconseguit». Aznar va justificar, davant uns 2.300 militants, que si l'Aliança Atlàntica ha d'intervenir als Balcans, per aturar la neteja ètnica i el genocidi, és precisament perquè hi ha gent com Milosevic «que du les persones a la confrontació i a l'eliminació de l'adversari».

En aquest sentit, va suggerir no escoltar cap missatge d'exclusió en cap direcció i advocà per respectar la història d'Espanya, no per «reinventar-la o reescriure-la», ja que la trajectòria de tots els països té la seva part bona i la seva part dolenta, sinó perquè des del respecte a aquesta història i a la pluralitat del país, Espanya podrà projectar-se amb mes forces cap al futur.

Aznar va fer, a més, una tancada defensa de la Constitució i els Estatuts d'Autonomia, i advertí que no s'ha de jugar ni amb «aventures», ni amb propostes que «o bé ens poden dur cap a enrere, o bé fer perillar allò que hem aconseguit».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris